Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Αλήθεια, για ποιον δικάζονται σήμερα οι διαδηλωτές;

Αλήθεια, για ποιον δικάζονται σήμερα οι διαδηλωτές;

Σκληρή επίθεση και συλλήψεις από την κυβέρνηση 

για την υπεράσπιση του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους

Δύο από τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν στη χθεσινή μεσημεριανή αντιπολεμική φοιτητική/μαθητική πορεία προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, αφού χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, όπου οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σήμερα Τρίτη 17 Απρίλη, στις 12, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων θα δικαστούν με την διαδικασία του αυτόφωρου, πράγμα που για την κυβέρνηση και την αστυνομία της σήμαινε ότι χθες έπρεπε να κρατηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παρά το γεγονός ότι έχρηζαν νοσηλείας. Οι γελοίες κατηγορίες έχουν ως εξής: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Να σημειώσουμε ότι στη χθεσινή πορεία έγινε άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά και ξύλο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ διέταξε την με κάθε τρόπο υπεράσπιση του αγάλματος, συναισθανόμενη προφανώς τον καθοριστικό της ρόλο μέσα στο ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα της…συναίσθησης αυτής ήταν 6 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ και Λαϊκό, με δύο από αυτούς να χρήζουν επανεξέτασης λόγω σοβαρών τραυμάτων και έναν να παραμένει στο νοσοκομείο με ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακροκροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», τις οποίες διαβάζουμε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, “ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά παραβίασαν το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση». Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν. Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με το βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία.”
Ασφαλίτη βρήκαν όμως και μέσα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ μόλις προσήχθησαν οι δύο διαδηλωτές. Ευτυχώς οι συγκεντρωμένοι τον αντιλήφθηκαν άμεσα και τον έδιωξαν από τον χώρο. Ο κόσμος παρέμεινε έξω από τη ΓΑΔΑ μέχρι αργά το βράδυ απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.
Αλήθεια, γιατί συνελήφθησαν και κατηγορούνται οι δύο διαδηλωτές; Τι σημαίνει «επικίνδυνη σωματική βλάβη»; Έβλαψαν τον μπρούτζινο Τρούμαν; Γιατί όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που τράβηξε ο Σάββας Καρμανιόλας, κανείς δεν μπορεί να προξενήσει επικίνδυνη σωματική βλάβη στους ανεγκέφαλους που βρίσκονται κάτω από τη στολή των ΜΑΤ. Ειδικά άνθρωποι χωρίς όπλα ή αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα –εκτός αν «παράβαση νόμου περί όπλου» εννοούν κάποια κράνη που τυχόν υπήρχαν. Όσο για τη «διατάραξη κοινής ειρήνης», πράγματι ανησύχησε ο περιβάλλων του Τρούμαν χώρος –γιατί αν εννοούν το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε στο δρόμο, αυτό, όπως βλέπουμε και στο βίντεο πάλι, προκλήθηκε από την ρίψη χημικών και το κυνηγητό της αστυνομίας που ανάγκασε τους ανθρώπους να βγουν στο δρόμο για να γλιτώσουν.
Πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου