Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                            Λιβαδειά 26-9-2018

                      ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

Οι σύλλογοι καθηγητών των Εσπερινών Γυμνασίων με Λ.Τ. Λιβαδειάς- Θήβας διαμαρτύρονται για τη μη επέκταση του ωρολογίου προγράμματός τους δεδομένου ότι, με την κατάργηση της μίας τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, προστέθηκε η ύλη των μαθημάτων της Β΄ τάξης στην Α΄ τάξη. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι να διδάσκεται η ύλη δύο (2) σχολικών ετών σε ένα (1) σχολικό έτος με το παλαιό ωρολόγιο πρόγραμμα.
Επιπλέον, με βάση το Φ251/157547/Α5/21-9-2018 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ θίγονται και αδικούνται κατάφωρα οιμετεγγραφόμενοι μαθητές από την Α΄Ημερησίου Λυκείου που εντάσσονται στη Β΄Εσπερινού ΓΕΛ αφού δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές διατάξεις των Εσπερινών. Στην ουσία αυτοί οι μαθητές είναι οι τελευταίοι που ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διετή φοίτηση στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ έχοντας τελειώσει την Α΄Ημερησίου ΓΕΛ και έχοντας καλύψει εξ ολοκλήρου την ύλη της πρώην Α΄και Β΄ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ.
ΖΗΤΑΜΕ:
Την επέκταση του ωρολογίου προγράμματος, όπως άλλωστε έγινε στα Εσπερινά ΕΠΑΛ.
Τη δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μετεγγραφόμενων μαθητών από την Α΄ Ημερησίου ΓΕΛ στα Εσπερινά ΓΕΛ.
                                            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας

Δαμιανίδης Χρήστος                            Κυριάκου Διομήδης                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου