Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Π.Ε.


www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com,                                  6/10/2018                                                           
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

…Σε μια περίοδο που η κυρίαρχη κατεύθυνση κεφαλαίου, ΕΕ και κυβέρνησης είναι το χτύπημα της μόνιμης εργασίας και η «μονιμοποίηση» των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με μειωμένα δικαιώματα, πληρωμές «έναντι», ανασφάλεια και αλληλοσφαγή για ένα κομμάτι ψωμί και μια χούφτα μόρια….
…Σε μια περίοδο που η πολιτική των μηδενικών διορισμών οδηγεί στην αύξηση ελαστικών μορφών εργασίας με οδυνηρές συνέπειες τόσο για την ομηρία χιλιάδων συναδέλφων μας όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!
…Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να εξαφανίσει κάθε ικμάδα συλλογικής διεκδίκησης χτυπώντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.
Ως Παρεμβάσεις αισθανόμαστε υπερηφάνεια με την επιλογή μας να εκλέξουμε τη Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπ/κό, στο ΔΣ της ΔΟΕ, για φέτος, στα πλαίσια της εναλλαγής των εκπροσώπων μας κάθε χρόνο σε αυτό. Δεν ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μας είναι αναπληρωτές, χωρίς μόνιμη σχέση εργασίας. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπιζόμαστε στην πράξη κι όχι στα λόγια, τα δικαιώματα των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας.
Η επιλογή μας αυτή αποτελεί συνέχεια της επιλογής να αναγνωριστούν ντε φάκτο ως αντιπρόσωποι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι στα συνέδρια της ΔΟΕ, επιβάλλοντας την ίση συνδικαλιστική αντιμετώπισή τους με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Προκύπτει  από την αταλάντευτη στάση μας, να φέρουμε στο κέντρο των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών και όλου του εργατικού κινήματος, τα ίσα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του πιο εκμεταλλευόμενου και πληττόμενου κομματιού της ελαστικής εργασίας.
Επιδιώκουμε την υπηρέτηση του στόχου της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης του συνόλου των αιτημάτων τους με πρωταρχικό αυτό των μαζικών, μόνιμων διορισμών, της σταθερής, μόνιμης αξιοπρεπούς εργασίας. Έχουμε την πεποίθηση ότι έτσι εξασφαλίζεται η πραγματική ενότητα των εργαζόμενων και η αποτελεσματικότητα της πάλης τους απέναντι στον εξανδραποδισμό τους από το μνημονιακό μπλοκ.

Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα των εργαζόμενων κι όχι επάγγελμα και προνόμιο.
Το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του στις 17/9 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο χωρίς να έχει λύσει την τιμωρητική διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα εκπροσώπησης στο ΔΣ της ΔΟΕ.
Η εν λόγω διάταξη αποτελεί τιμωρία προς κάθε αναπληρωτή:
-          Αφού απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης, δηλαδή την ΑΠΟΛΥΣΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ στο μέλλον.
-          Είναι μια κίνηση που ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ίδιων των αναπληρωτών και τη συνακόλουθη προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας σε επίπεδο ΔΣ της ΔΟΕ.
Είναι ένα συνολικότερο μήνυμα ότι ο ελεύθερος και ανυπότακτος συνδικαλισμός των συμβασιούχων εργαζομένων εκπαιδευτικών δεν μπορεί να εκπροσωπείται-ασκείται από τους ίδιους σήμερα στην ΔΟΕ, αύριο στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους. Σ’ αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και τα ίσα δικαιώματά τους στην συνδικαλιστική δράση!
Οι διαρκείς «δεσμεύσεις» του Υπουργού για επίλυση του θέματος και η ταυτόχρονη εκδικητική εφαρμογή της άδειας με μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, με πιστό εφαρμοστή των εντολών του υπουργείου τον διευθυντή εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, αποτελούν προκλητικό εμπαιγμό!
Δίνουμε το δικό μας τελεσίγραφο:
Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες-ποινές  και απειλές απόλυσης. Θα δώσουμε τέλος στον εμπαιγμό των αναπληρωτών, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει φωνή ο κάθε συνάδελφος και η κάθε συναδέλφισσα που έχει γυρίσει τις εσχατιές της χώρας με τεράστιες οικονομικές συνέπειες, που έχει αφήσει πίσω οικογένεια, φίλους, που δεν μπορεί να αρρωστήσει, να γεννήσει και να μεγαλώσει με ασφάλεια το παιδί της/του, που εξαναγκάζεται σε παραίτηση!
Είναι ζήτημα τιμής για όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΟΕ να τοποθετηθούν τώρα, υπερασπιζόμενοι τα ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις και αναβολές ξεκάθαρης τοποθέτησης για το ζήτημα του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση.
Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Για να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας.

Όχι μισή δουλειά, ούτε μισή ζωή!
Μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες 
για την ανατροπή της πολιτικής τους!
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου