Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Κάλεσμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας 

Κάλεσμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας
 
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, καλείται την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στο 40 Γυμνάσιο στην  Λιβαδειά έπειτα από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, κ. Δ. Κυριτσόπουλου, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «για αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και για «παραβίαση καθήκοντος».
Ο συγκεκριμένος ΔΔΕ επιδιώκει να φιμώσει το σωματείο που στέκεται εμπόδιο στην αυταρχικότητά του και στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, που τόσο πολύ προθυμοποιείται να εφαρμόσει εκείνος. Γι’ αυτό γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρει ότι “το Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους”.
Όσο και να προσπαθεί η προϊσταμένη αρχή να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση δεν θα το καταφέρει.
Διενέργειες ΕΔΕ, που εντέχνως θέλουν να φιμώσουν και να αδρανοποιήσουν το σωματείο και να περιορίσουν την αυταρχικότητα και τις παραλείψεις της διοίκησης, που οδηγούν σε διώξεις των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων όπως στην περίπτωση της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν στον συνεχή αγώνα μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

 Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ευβοίας   την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο 40 Γυμνάσιο στην  Λιβαδειά  στις 6μμ κατά της δίωξής της από ΔΔΕ Εύβοιας - υπουργείο - περιφερειακή διεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου