Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 31/10

Αγωνιστική Ενότητα  Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 31/10

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα 31/10/2019 με  θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ εν όψει της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ (Αθήνα, 2/11/2019), σας ενημερώνουμε ότι προτείναμε ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης και προγράμματα δράσης.

Επιπλέον καταθέσαμε
Α) το παρακάτω κάλεσμα  Συλλόγων  Εκπαιδευτικών ΠΕ και  ΕΛΜΕ  για απόφαση υπέρ της κήρυξης ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

 Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:
1.      Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
2.      Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική .αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
3.      Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
4.      Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

   Την πρόταση αυτή την στηρίζουν τουλάχιστον 42 ΕΛΜΕ και ανάλογος αριθμός Συλλόγων  Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  Όμως στο ΔΣ της ΕΛΜΕ η ΕΝΩΤΙΚΗ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν την ψήφισαν στηρίζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ η οποία προσπαθεί να περάσει αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης μέσω της τελευταίας εισήγησής της, που είχε σαφή αναφορά στην αυτοαξιολόγηση με τη μορφή της αποτίμησης και είναι σημαντικό ότι δεν εγκρίθηκε από τη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο. 
    
Β) την πρόταση για συμμετοχή στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών στο συλλαλητήριο στις 4/11/2019 με αίτημα

·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά
·  Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους

  Την πρόταση αυτή την καταψήφισαν  ΕΝΩΤΙΚΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ παρόλο που την κινητοποίηση αυτή την στήριζαν και  συμμετείχαν  αρκετές ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ ,φοιτητές και μαθητές.  και πολύ περισσότερο μετά την τελευταία απαράδεκτη, κραυγαλέα και αντιεκπαιδευτική απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει τους διορισμούς της ειδικής αγωγής επ΄ αόριστον για το 2020 ή ακόμη και για το 2021.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει με ραγδαίο τρόπο την επίθεση της στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και στα ίδια τα πρωτοβάθμια σωματεία με σωρεία  αντισυνδικαλιστικών νόμων και διατάξεων, με την τρομοκρατία του φακελώματος και την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών και της απεργίας,  οι παραπάνω παρατάξεις (ΕΝΩΤΙΚΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ) στηρίζοντας κάθε φορά τις εισηγήσεις που καταθέτει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), βάζουν πλάτη με τον καλύτερο τρόπο να περάσουν τα μέτρα… 

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικά δυο πολύ προβληματικά αντικαταστατικά γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο και σημάδεψαν τη ΓΣ των προέδρων. Το πρώτο ήταν ή άρνηση της πλειοψηφίας, ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ, να παρθεί απόφαση για στάση εργασίας σε ψηφισμένη από τη ΓΣ κινητοποίηση, αρνούμενη τη δυνατότητα του ΔΣ να προκηρύσσει  στάσεις εργασίας. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι η απαράδεκτη και χονδροειδής άρνησή τους να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της αξιολόγησης, που οδήγησε τις δυο πλειοψηφούσες παρατάξεις σε αποχώρηση από τη ΓΣ, ή καλύτερα σε άτακτη φυγή!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να πλαισιώσουν τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου (ΓΣ, παρακολούθηση ΔΣ) διαφυλάσσοντας το ως συλλογική, δημοκρατική οντότητα που θα υπερασπίζεται πραγματικά τα δικαιώματα μας. Να μην αφήσουμε την αλλοτρίωση και το ξεπούλημα του κυβερνητικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού να μας αφαιρέσει το μοναδικό όπλο που έχουμε οι εργαζόμενοι στα χέρια μας, το σωματείο, την οργανωμένη πάλη, την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη.

Σήμερα που, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη τα σωματεία,  ξεπερνώντας τη λογική της ανάθεσης, της μοιρολατρίας και της ιδιώτευσης να αναγεννήσουμε το συνδικαλισμό που έχει ανάγκη η εποχή μας.
    Το συνδικαλισμό των αναγκών και των δικαιωμάτων μας! Και αυτός δεν μπορεί να γεννηθεί παρά μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου