Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά, 5/11/2019

Έναρξη προβολών με αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019  7.30 ΜΜ.
CINEPLEX ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΤΟΥ ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΤΟΡΝΑΤΟΡΕ

Το 5° περιοδεύον αφιέρωμα Άρωμα Ιταλίας ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας. Το αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά σε εθνικό επίπεδο είναι διοργανωμένο από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον ΑΙΑΛ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte - Italia_Ελλάδα 2019.
Οι επιλεγμένες ταινίες - διανομέας στην Ελλάδα η εταιρία Odeon- αντιπροσωπεύουν φέτος μια επιλογή του ιταλικού κινηματογράφου της τελευταίας δεκαετίας, στην οποία εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα των σύγχρονων σκηνοθετών της Ιταλίας.Τα θέματα των έργων αντιμετωπίζουν υπαρξιακά καθώς και κοινωνικά προβλήματα, ευρέως διαδεδομένα στην σύγχρονη κοινωνία όχι μόνο στους ενήλικους αλλά και στους νεαρούς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο ταινίες ο πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος...
Η πρεμιέρα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς ανοίγει με ένα έργο «θρύλο», που ήταν από την πρώτη του κιόλας προβολή μια ταινία από αυτές που γυρίζονται μόνο μια φορά στην ιστορία.
Η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι για την ενηλικίωση και τα απωθημένα του παρελθόντος, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Στη μεταπολεμική Ιταλία, σε ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ξημεροβραδιάζεται στο σινεμά, όπου μαθαίνει τη μαγεία του κινηματογράφου δίπλα στον μηχανικό προβολής.
Συνέχεια επί της οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου