Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Υπουργείο, Διευθύνσεις και νόθα ΠΥΣΔΕ καταργούν όλα τα δικαιώματα των αναπληρωτών!

 Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Νέα ήθη και πρακτικές στις τοποθετήσεις!

Υπουργείο, Διευθύνσεις και νόθα ΠΥΣΔΕ καταργούν όλα τα δικαιώματα των αναπληρωτών!

Το υπουργείο παιδείας συνεχίζοντας την κακή παράδοση όλων των κυβερνήσεων με προσλήψεις των αναπληρωτών κατά δόσεις, δεν κάλυψε τα κενά στα σχολεία ούτε και με την Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στη Βοιωτία από την έναρξη της χρονιάς και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών που ακολουθεί η κυβέρνηση για το δημόσιο σχολείο, σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών συνεχίζουν να γίνονται στο σκοτάδι, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας .

Η Διεύθυνση ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας και καταργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων ακολουθεί πρωτοφανείς διαδικασίες. Κανείς δεν γνωρίζει όλα τα κενά, ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναπληρωτές, ούτε η ΕΛΜΕ, για να μη μπορεί να κάνει έλεγχο. Τα κενά είναι σε γνώση μόνο της Διεύθυνσης που τα προσδιορίζει κάθε φορά μετά από επιλογή της. Τοποθέτησε τους αναπληρωτές σπάζοντας τα κενά ώστε να καλύψει μερικώς τις ανάγκες των σχολείων με αποτέλεσμα στην Γ΄ φάση οι πλειοψηφία των συναδέλφων να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε 4 και 5 σχολεία . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να γίνονται λάστιχο, να κάνουν ωράριο μέχρι και 25 ωρών, να πηγαίνουν σε πέντε σχολεία- 3 ώρες στο ένα σχολείο, 2 στο άλλο, να μετακινούνται την ίδια ημέρα σε σχολεία που απέχουν μεταξύ τους πάνω από 20 χιλιόμετρα - ή να κάνουν συνεχόμενες ώρες – Μαθηματικά Γυμνασίου αντί σε 4 διαφορετικές ημέρες σε 2- ή να κάνουν 13 ώρες σε δύο μέρες, 6ωρο και 7ωρο συνεχόμενο, προκειμένου να βγουν τα προγράμματα των σχολείων, σε βάρος των παιδαγωγικών και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών αλλά και των εργασιακών των εκπαιδευτικών που καλούνται να τραβήξουν κουπί γαλέρας για να καλύψουν τις ευθύνες του Υπουργείου.

Πέρσι οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν 15.789, ενώ μέχρι τώρα για τη φετινή χρονιά προσλήφθηκαν 9.596 ( 5.944 στη Ά φάση, 1.847 στη Β΄ φάση και 1.805 στη Γ΄ φάση). Χιλιάδες είναι τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης ακόμη, και αν υπολογίσουμε και τους 5.400 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στη δευτεροβάθμια γιατί αυξήθηκαν κατακόρυφα οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών (3.700 στη δευτεροβάθμια), καθώς και οι άδειες εκπαιδευτικών για λόγους υγείας.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι 5.400 διορισμοί που έγιναν ως αποτέλεσμα των αγώνων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στην παιδεία πρέπει να σταματήσει. Να προχωρήσει τώρα το Υπουργείο σε μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών.

Την ίδια στιγμή η υπουργός παιδείας συνεχίζει να πλειοδοτεί στον άκρατο αυταρχισμό για να επιβάλλει την πολυπόθητη αξιολόγηση με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του σχολείου», Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρήθηκε να μετριάσουν μέσω οδηγιών του υπουργείου για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους. Πρωταγωνιστές οι Διευθυντές εκπαίδευσης, τα νόθα ΠΥΣΔΕ και οι Διευθυντές σχολείων που απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες, αντί να ζητήσουν αυτό που απαιτούν οι συνάδελφοι, να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφτούν τα κενά και όχι με υποχρεωτικές υπερωρίες.

Μετά την στάση των ηγεσιών των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ και από κοντά και της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) για να σταματήσουν τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και τη στάση των ίδιων ηγεσιών να προσφύγουν στα δικαστήρια για το διορισμό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (με τη συμφωνία και του ΠΑΜΕ), αντί της διεξαγωγής συνεδρίου της ΟΛΜΕ, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτήν την ηγεσία της ΟΛΜΕ. Τι μπορεί να περιμένει αλήθεια κανείς από μια ηγεσία που διευκολύνει την κυβέρνηση για να περάσει την αντιεκπαιδευτική πολιτικής της, αντί της συνέχισης του αγώνα με όπλο την απεργία αποχή; Απευθύνθηκαν στα δικαστήρια που μας βγάζουν παράνομους να διορίσουν Δ.Σ., αντί να καλέσουν συνέδριο και οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν εκπροσώπους που θα ανταποκρίνονται στις αγωνίες και τις προσδοκίες τους.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

  • Να υπογράψει το Κοινό αίτημα των ΕΛΜΕ προς την ΟΛΜΕ για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων για την αξιολόγηση

  • Άμεσα να προκήρυξει Γενική Συνέλευση και εκλογές για τη ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου .

Αρκετές Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ (20/10/2021) προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους. Αναζητώντας έναν άλλο δρόμο για να νικήσουν οι αγώνες μας! Να μην αφήσουμε αναπάντητο το πραξικόπημα στην ΟΛΜΕ και να το καταδικάσουμε! Οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές στους αγώνες! Λέμε όχι στις υποταγμένες ηγεσίες, συνεχίζουμε τον αγώνα με συντονισμό των σωματείων μας, τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ! Αυτό το δρόμο σας καλούμε να ακολουθήσουμε όλοι μαζί!

Απαιτούμε – διεκδικούμε

  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

  • Διαφανείς διαδικασίες σε όλες τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

  • Οι Διοικήσεις να κατοχυρώσουν στους αναπληρωτές το δικαίωμα των ενστάσεων.

  • Να σταματήσουν τις συμπτύξεις τμημάτων - Λιγότεροι μαθητές στα τμήματα.

  • Όχι υποχρεωτικές υπερωρίες. Τα κενά να καλυφθούν από αναπληρωτές.

  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές

  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών (ΕΒΠ και ΕΕΠ) για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

  • Όχι στις περικοπές των κενών στην ειδική αγωγή. Να καλυφθούν όλες οι ώρες στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου