Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Σχολεία ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

 Η Κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα
για να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία.

ΔΕΝ είμαστε αναλώσιμοι

Να ανατρέψουμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

από κυβέρνηση και εργοδότες

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στις πλάτες εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και λαού. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ παρατηρούν την πανδημία να εξαπλώνεται και τα κρούσματα να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, αλλά δεν έχουν πάρει κανένα απολύτως μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια!

Τα κενά στα σχολεία είναι ήδη πολλά και θα πολλαπλασιάζονται λόγω απουσίας νοσούντων, ενώ δια στόματος Ν. Κεραμέως στη συνάντηση με τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ ανακοινώθηκε ότι  δεν έχει καν προβλεφθεί η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύπτουν καθημερινά. Με κυνισμό η Υφυπουργός Ζ. Μακρή ενημερώνει ότι, «όσοι νοσούν και είναι σε απομόνωση, μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα εθελοντικά, σε περίπτωση που κλείσει κάποιο τμήμα με το 50%+1 ή σε διαδικτυακά τμήματα που γίνονται για μαθητές που έχουν νοσήματα». Τα τμήματα σε όλες τις βαθμίδες είναι πολυπληθή και οι αίθουσες μικρές. Το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι πέρα από κάθε επιστημονικό δεδομένο όπως και η νέα οδηγία για την επιστροφή στην εργασία σε 5 μέρες. Η αισχροκέρδεια  σε βάρος του λαού και η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τους σύγχρονους μαυραγορίτες για τα πανάκριβα τεστ και τα μέσα ατομικής προστασίας αποδεικνύεται καθημερινά. Η κυβέρνηση επιμένει στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και αρνείται να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλες και όλους, με αποτέλεσμα την μείωση της ιχνηλάτησης και την περαιτέρω διάδοση του ιού.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά παιχνίδια θέλει να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Κόπτεται τάχα για τη δια ζώσης εκπαίδευση και την αξία της για τα παιδιά, αυτή που καταδίκασε πάνω από 1,5 χρόνο τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση, λοιδορούσε και αντιμετώπισε με αυταρχισμό τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για «ανοιχτά σχολεία υγειονομικά και μορφωτικά» για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση του αντιεκπαιδευτικού δρόμου της εφαρμογής της αξιολόγησης και των αντιεκπαιδευτικών νόμων, εξαγγέλλοντας επιπλέον, προκλητικά σε αυτό το περιβάλλον, πανελλαδικού τύπου εξετάσεις PISA σε ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου, με κονδύλι ΕΣΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονα επιδιώκουν την συνέχιση της τράπεζας θεμάτων και την διεύρυνση της ΕΒΕ. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στη στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια τα δίκαια κι αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος, και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους, σύμφωνα με το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών είναι μονόδρομος.

Δεν θα συναινέσουμε σε κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι και δεν θα επιτρέψουμε την κάλυψη των ευθυνών τους! Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί, όταν χωρίς μέτρα και με πρωτόκολλα της πλάκας ανοίγουν τα σχολεία όπως τα έκλεισαν. Τους προειδοποιούμε να πάρουν τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα προστασίας τώρα!

Ούτε σκέψη για τηλεκπαίδευση

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Σπάσιμο των τμημάτων ώστε να λειτουργούν με 15 μαθητές με πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων, που έγιναν με σκοπό τους 27 και 28 μαθητές/τριες, εν μέσω πανδημίας

  • Καθημερινοί έλεγχοι και παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ ανά ομάδες σχολείων, ιχνηλατήσεις, δωρεάν μαζικά PCR τεστ για όλους. Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας.

  • Να δίνονται όλες οι αναρρωτικές και άδειες ευπαθών. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους. Ειδική αυξημένη άδεια για εγκύους

  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για την πλήρη κάλυψη των σχολικών αναγκών .

  • Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή και μείωση της σχολικής ύλης σε όλες τις τάξεις. Καμιά σκέψη για τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις τύπου Pisa και ΕΒΕ.

  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
    Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση για να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες κόβιντ.

  • Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΦ, προσλήψεις μονίμων, δωρεάν μαζικά τεστ σε όλον τον πληθυσμό, ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και περιοδείες τους στις γειτονιές, όχι στα ΣΔΙΤ.

  • Δώστε λεφτά για την υγεία και παιδεία και όχι για Rafal και την αστυνομία.

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ να σταματήσει την αδράνεια και να οργανώσει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία των Συλλόγων ΠΕ, με φορείς και συλλόγους γονέων. Να καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ την Τρίτη 11/1 για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τα σχολεία.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε πολύμορφο αγωνιστικό και απεργιακό σχεδιασμό για την επιβολή των αιτημάτων μας μέτρων για τα σχολεία, να ανακληθούν όλες οι συμπτύξεις τμημάτων, η ΕΒΕ και οι τράπεζες θεμάτων, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί μας που μειώνονται συνεχώς από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα! Για το Δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση που καλεί η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10/1 στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου