Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. Αθήνας: Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Ανακοίνωση Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. Αθήνας

Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Τρίτη 27/9 ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7 μμ

Η κυβερνητική πολιτική για τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τις επιχειρήσεις να δρουν ανεξέλεγκτα μέσα σε αυτά ξεδιπλώνεται με ένα κρεσέντο βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Το Πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν είναι αυτό των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και χρειάζεται τους αστυνομικούς και την καταστολή ως προστάτες.

Ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, η κυβέρνηση απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί. Ο στόχος δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η θωράκιση της αντεργατικής πολιτικής από όσους αγωνίζονται. Για αυτό πολλές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Στόχος είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

 Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

 Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι της στα Πανεπιστήμια!

 Απαιτούμε:

- Την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, αλλά και σωματεία εργαζομένων την Τρίτη 27/9/2022, στις 7.00μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα και γύρω από τα ΑΕΙ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου