Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης    Θεσσαλονίκη,     20/10/2022

e.elme.thess@gmail.com

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (20/10/2022)

 Η ελληνική κοινωνία οδεύει προς τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη του επερχόμενου χειμώνα, ενώ μας προετοιμάζουν για φτώχεια διαρκείας καθώς προβλέπουν ότι ο χειμώνας του 2023 θα είναι ακόμη δυσκολότερος από το φετινό! Ο πληθωρισμός καλπάζει και η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη όσο αφορά το κόστος προμήθειας ρεύματος(στοιχεία Eurostat). Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με διάφορων τύπων επιδόματα, χωρίς την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων και τη διασφάλιση των λαϊκών συμφερόντων. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει όχι μόνο να μην τελειώνει, αλλά οδηγείται και σε νέα κλιμάκωση. Ταυτόχρονα οι διαρκώς εντεινόμενοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οξύνουν την αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

Στην εκπαίδευση η Ν.Δ. υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ με στόχο τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τη δημιουργία ενός κατηγοριοποιημένου σχολείου το οποίο θα εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση και θα διαμορφώσει μια νέα γενιά εργαζομένων με μειωμένες προσδοκίες. Σε αυτό το σχολείο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι υποταγμένοι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία του εκάστοτε Διευθυντή. Αυτό το σχολείο οικοδομούν οι «μεταρρυθμίσεις» τους, η Τράπεζα Θεμάτων, η Ε.Β.Ε., η αξιολόγηση. Με την έναρξη της χρονιάς οι υπουργικές αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές είναι ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, για την ατομική αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα τα συνδικάτα μπαίνουν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη. Η Κεραμέως φέρνει ξανά τις ηλεκτρονικές εκλογές και προετοιμάζει το έδαφος για την επέκτασή τους και στα συνδικάτα. Στόχος της η διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, ο έλεγχος των σωματείων και φυσικά των αποφάσεών τους.

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Είναι σαφές ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους. Όλη η Ευρώπη συγκλονίζεται από απεργιακές κινητοποιήσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη μεγάλη απεργία των εργαζομένων στα γαλλικά διυλιστήρια. Στη χώρα μας ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, δείχνουν και σε εμάς τον δρόμο του αγώνα. Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ συνεχίζουν να παλεύουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Η αξιολόγηση, οι μέντορες και οι ενδοσχολικοί συντονιστές συναντούν καθημερινή αντίσταση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη οφείλει να αποτελέσει σταθμό στον μαζικό ξεσηκωμό των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Νοέμβρης να είναι ένας μήνας κλιμάκωσης κλαδικών και πανεργατικών αγώνων. Με ανυποχώρητους κλαδικούς και πανεργατικούς αγώνες να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας και να υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσουμε την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς και να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση.

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 9/11 των σωματείων μας. Παίρνουμε μέτρα ενίσχυσης της απεργίας : αφίσα, ανακοίνωση, περιοδείες και πανό στα σχολεία, κ.ά. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μαζικά να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια. Ως Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καμάρα, 9/11, 10.00 π.μ.. Συγκροτούμε Απεργιακή Επιτροπή.

Αποφασίζουμε βήματα ενίσχυσης και κλιμάκωσης του αγώνα

Συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που οργανώνονται από φοιτητικούς συλλόγους.

Κινητοποίηση σωματείων και συλλογικοτήτων ενάντια στην ακρίβεια την εβδομάδα 31/10 – 4/11 στα πλαίσια υποστήριξης της απεργίας. Προχωράμε σε συλλαλητήριο Παρασκευή 4/11. Η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.00 μ.μ. Να γίνει συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και άλλων σωματείων.

Συμμετέχουμε στην αντιπολεμική–αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στις 3/11, 7μμ, Άγ. Βενιζέλου.

Το τριήμερο του Πολυτεχνείου να μετατραπεί σε ορόσημο των αγώνων ενάντια στη νέα επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Συμμετέχουμε στην πορεία την Πέμπτη 17/11.

Κήρυξη κλαδικής – πανεκπαιδευτικής απεργίας για το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων και πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/11. Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 6μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Να γίνει συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ-Φοιτητικών Συλλόγων.

Νέες γενικές συνελεύσεις το διάστημα 21 - 25 Νοέμβρη και νέα Γ. Σ. των προέδρων στις 26/11.

Συμμετέχουμε και προωθούμε το συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ τοπικά και πανελλαδικά.

Η Γ.Σ. συμφωνεί με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από συναδέλφους: για καταγγελία της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ για αναβολή της ΓΣ των προέδρων, για εκδήλωση της ΕΛΜΕ για νεοδιόριστους και αναπληρωτές, για την αντιπολεμική συγκέντρωση, για ψήφισμα για την αυταρχική στάση του Διευθυντή του 6ου Γ/Σ Σταυρούπολης, επίσκεψη στο σχολείο από αντιπροσωπεία της ΓΣ, για ψήφισμα για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και κατάθεση εξώδικου στη Διεύθυνση να υλοποιήσει τη σχετική νομοθεσία που ισχύει και έχει εφαρμοστεί από άλλες Διευθύνσεις.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ήδη 27 ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει απεργία – αποχή από μέντορες/συντονιστές και 18 ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και καμία προσφυγή εναντίον των ΕΛΜΕ δεν έχει υπάρξει. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ να προκηρύξουν απεργία αποχή από όλες τις μορφές αξιολόγησης. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργία αποχή ενάντια στους θεσμούς του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή και στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με πλειοψηφίες μάλιστα σε αρκετά σχολεία. Σε συντονισμό οι ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης να οργανώσουμε εκδήλωση για τις συνέπειες της αξιολόγησης και τον αγώνα των σωματείων με όπλο την απεργία αποχή.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ήδη 34 ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Η Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές νοθείας και χειραγώγησης των συνδικάτων στις 5/11! Δε θα επιτρέψουμε την κατάργηση των σωματείων μας που επιδιώκει η Κεραμέως. Δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα «εκλεγεί» από μια τέτοια διαδικασία. Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου, αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο. Κανείς να μη νομιμοποίηση με τη συμμετοχή του στις ηλεκτρονικές εκλογές το διαγραμμένο μέλος Χ. Βαϊτσίδη ο οποίος με τη συμμετοχή του σε εκλογές βίας και νοθείας επιδιώκει να επανέλθει στην ΕΛΜΕ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (20/10/2022)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου