Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Καθολική ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ    Άμφισσα 04-10-2022

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

elmefokidas18@gmail.com                      ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων

                                                                  ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ 

Καθολική ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία!

ΟΧΙ στην χειραγώγηση εκπαιδευτικών και σωματείων!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με περισσή αδιαλλαξία ορίζουν για το Σάββατο 7 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ – AΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φωκίδας, στις 4/10/2022, αποφάσισε και καλεί

  • όλους τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν, να ΑΠΕΧΟΥΝ από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα γίνουν το Σάββατο 07/11/2022 και να μην δεχθεί κανένας τη συμμετοχή του στην εφορευτική επιτροπή. Η ΕΛΜΕ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη.

  • όλες τις παρατάξεις  να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής "εκλογής", που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων που απείχαν το 2020.

  • τη ΟΛΜΕ να καταγγείλει τις διαδικασίες αυτές και να καλέσει ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή.

Εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπό της στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στις 22/10 να ψηφίσει κάθε πρόταση που θα κατατεθεί και θα προτείνει να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές και μη κατάθεση από τις παρατάξεις ψηφοδελτίων- υποψήφιων.

Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας(!) σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών αλλά  και ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Το 2020 με το εμβληματικό 95% της πανελλαδικής αποχής τους, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν συντριπτική απάντηση και υποχρέωσαν σε βαριά ήττα την κα Κεραμέως, που με πρόσχημα την πανδημία ήθελε να χτυπήσει τις συλλογικές μας διαδικασίες και δράσεις, τα σωματεία μας, να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της , να δικαιολογήσει την προαποφασισμένη ουσιαστική κατάργηση των αιρετών, την εγκατάσταση των δοτών και των πρόθυμων να υπηρετήσουν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, αυτών που έβαλαν πλάτη στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μέσω των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις, διαθέσεις, υπερωρίες κλπ), δεν ενημέρωσαν και δεν λογοδότησαν καμία φορά, όπως περίτρανα αποδείχτηκε και στο ΠΥΣΔΕ Φωκίδας από τη θητεία των δοτών μελών, της ΑΝΑΦΟΡΑΣ και της ΔΑΚ.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές στους αιρετούς είναι ο προθάλαμος για να περάσουν οι ηλεκτρονικές εκλογές και στα σωματεία και να εφαρμοστεί κάθε πλευρά του κατάπτυστου νόμου Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έχουν απαγορευτεί οι κοινωνικοί αγώνες, οι συναθροίσεις και έχουν βγει παράνομες στα δικαστήρια όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Το υπουργείο θέλει αιρετούς "του χεριού του", υποτακτικούς των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των σωματείων των εργαζομένων. Θέλει να είναι ο καθένας μας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής και οργάνωσης των αγώνων που προκαλεί η σκληρή πολιτική της.

Για όλα τα παραπάνω οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη όπως και το 2020. Απαντάμε αποφασιστικά στην πρόκληση του υπουργείου ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Τις εκλογές-παρωδία ΔΕΝ τις νομιμοποιούμε στην πράξη!

Τα σωματεία μας έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. 

Θέλουμε δια ζώσης εκλεγμένους αιρετούς, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε  αυτούς, στα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΓΣ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες. 

"Εκλογές δια ζώσης" και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου