Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Δυναμική κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις και το «πέταγμα» μαθητών στον … Καιάδα λόγω έλλειψης αιθουσών!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις και το «πέταγμα» μαθητών λόγω έλλειψης αιθουσών!

 H λύση με το κίνημα στους δρόμους

Δε διαπραγματευόμαστε – αντιστεκόμαστε – αγωνιζόμαστε!

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η σημερινή (Πέμπτη 22/6) μαζική, για τα δεδομένα της εποχής, και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά.  Μήνυμα και από πολλά σωματεία με τα ψηφίσματα συμπαράστασης ενάντια στην υστερία διώξεων και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και την πολιτική που πετάει έξω από τα σχολεία τους μαθητές ειδικής αγωγής. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας δεν μπορεί να δεχτεί μαθητές στην Α’ Γυμνασίου, λόγω έλλειψης αιθουσών και ένα ακόμα ειδικό σχολείο του Πειραιά (το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “η Άνοιξη”), αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αδυνατεί να εγγράψει 4 μαθητές με ειδικές ανάγκες, δηλαδή 4 οικογένειες, μένουν απ’ έξω!

Την ίδια ώρα εντείνεται και η επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται, ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία. Καθημερινά από όλη την Ελλάδα φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Για ακόμα μια φορά ο ΔΔΕ Πειραιά συνεχίζει σε αυτή τη ρότα. Είναι γνωστό ότι έχει κινήσει διαδικασία προανάκρισης, για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa σε Γυμνάσιο της περιοχής.

Τον ενοχλεί οποιαδήποτε φωνή επιχειρεί να έρθει σε αντιπαράθεση με τις αντιδραστικές πολιτικές. Εναρμονισμένος με την κεντρική πολιτική γραμμή επιθυμεί στα σχολεία να ακούγονται και να κυριαρχούν μόνο οι απόψεις που προωθούν αυτές τις πολιτικές.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτικοσυνδικαλιστική πρακτική του κατευνασμού και της διαβούλευσης είναι αδιέξοδη. Η επίθεση στα δικαιώματά μας έχει βάθος και οι αγώνες μας θέλουν οργάνωση, επιμονή, αποφασιστικότητα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι. Σε αυτή την κατεύθυνση κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με νέα κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 28/6, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.  

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προανάκριση με αφορμή συνδικαλιστική παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά τη μέρα των εξετάσεων PISA και η προσπάθεια κατασκευής ανυπόστατων κατηγοριών ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Να λυθεί το πρόβλημα με το κτίριο και τις εγγραφές στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

Δυναμική κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις και το «πέταγμα» μαθητών στον … Καιάδα λόγω έλλειψης αιθουσών! - Drepani.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου