Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Παρεμβάσεις ΔΕ: Δήλωση για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας στις 18/7/2023

Ο εκπρόσωπος των Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Ακρίτας Καλούσης στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και εύστοχος στις ερωτήσεις του και στην τοποθέτησή του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: 

- Με πληθωρισμό στα ύψη και με αυξήσεις που δε φτάνουν ούτε το 4% μάλλον για ιθαγενείς μας περνάει οι κυβέρνηση και μας δίνει καθρεφτάκια.

- Έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που έχουν διοριστεί το 2020 και 2021. Μάλιστα κι πολλά ΠΥΣΔΕ που προχώρησαν στη μονιμοποίηση στη συνέχεια με προφορικές εντολές του προηγούμενου ΓΓ τις ακύρωσαν παράνομα.

 - Αξιολόγηση:  Καταρχάς θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στο επιχείρημα περί αποδοχής της αξιολόγησης από την κοινωνία και να ρωτήσουμε από πού βγάζετε αυτό το συμπέρασμα. Μήπως από το γεγονός ότι μιλάτε εκ μέρους του 20% του ελληνικού λαού που υπερψήφισε αυτήν την κυβέρνηση. Γιατί αυτό είναι το 41% που συγκεντρώσατε ως κόμμα του σχεδόν 50% των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία. Δε θα αναλύσουμε την αντίθεσή μας αλλά ούτε ότι η προσπάθεια επιβολής από πλευράς της κυβέρνησης της αξιολογικής διαδικασίας είτε των σχολείων είτε των εκπαιδευτικών βρήκε και βρίσκει σθεναρή αντίσταση από την πλευρά των σωματείων.

 - Διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Κατάφωρη αντίθεση. Μην το σκέπτεστε. Δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός αλλά και το προσοντολόγιο Γαβρόγλου ... 

- Κοινωνικές επιστήμες και καλλιτεχνική παιδεία.Θα εφαρμόσετε την απόφαση του ΣΤΕ; Ή είναι επιλεκτική η εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης;

 - Ελεύθερη επιλογή σχολείου. Κατηγοριοποίηση, κατάταξη, αξιολογική διαδικασία, κατάργηση του σχολείου της γειτονιάς. Διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και ενίσχυση της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

- Τόσο η ΕΒΕ όσο και η τράπεζα θεμάτων είναι αποτυχημένες, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά, πρακτικές.

- Τι θέση παίρνετε και τι θα κάνετε για να σταματήσει αυτή η επιμονή και εμμονή στελεχών της εκπαίδευσης για διώξεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και έκφρασης γνώμης;

- Με βάση τις εξαγγελίες σας βασική σας επιδίωξη είναι να επιβάλλετε ένα πανοπτικό σύστημα ελέγχου κάθε λειτουργίας του σχολείου. Από το myschool, το e-parents που σχεδιάζετε σύμφωνα με δημοσιεύματα μέχρι ακόμη και τα ψηφιοποιημένα πρακτικά των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων, διαμορφώνουν το πλαίσιο του «μεγάλου αδελφού» όπου κάθε κίνηση και κάθε λειτουργία του σχολείου θα είναι «ορατή».

Αναλυτικά:

Παρεμβάσεις ΔΕ: Δήλωση για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας στις 18/7/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου