Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Kαταγγελία αγροτικών γιατρών στην Κεφαλλονιά

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Οι αγροτικοί γιατροί των Κ.Υ. Σάμης, Κεφαλλονιάς καταγγέλλουν την αισχρή κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ!

Σύμφωνα με την καταγγελία που μας έστειλαν οι γιατροί,

 Είναι συνταρακτικό το γεγονός πως στην Κεφαλλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, των 35.000 κατοίκων και χιλιάδων τουριστών οι δομές υγείας του νησιού βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη. Το Νοσοκομείο του Αργοστολίου λειτουργεί με μόνο 1 Παθολόγο για όλα την Παθολογική. Το "νοσοκομείο" του Ληξουρίου έχει τέτοια υποστελέχωση που πρακτικά έχει υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας. Το Κέντρο Υγείας Σάμης λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, ενώ από τα 12 περιφερειακά ιατρεία του νησιού, μόνο 1 βρίσκεται σε λειτουργία.

  Από τους 20 αγροτικούς γιατρούς του νησιού, αυτή τη στιγμή οι 2 εξ αυτών, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και εμπειρία, έχουν εξαναγκαστεί από την περιφερειακή διοίκηση (6η Υ.ΠΕ) να πηγαινοέρχονται με δικά τους έξοδα μεταξύ του Κέντρου Υγείας Σάμης και των νοσοκομείων, ώστε να κάνουν βάρδιες και στα νοσοκομεία.

  Το νησί των 35.000 κατοίκων και χιλιάδων τουριστών έχει μόλις 2 ασθενοφόρα. Δηλαδή 1 ασθενοφόρο ανά 17.500 χιλιάδες κατοίκους.

Στην Κεφαλλονιά λοιπόν η αναμονή για ένα ασθενοφόρο μπορεί να φτάσει και τις 3 ώρες .(σ.σ. Αυτή είναι η κατάσταση του "ενισχυμένου και θωρακισμένου ΕΚΑΒ" με Πυροσβέστες και Στρατιωτικούς, διότι οι 200 οδηγοί ήταν αυτό που έλειπε μόνο).

Ο αγώνας και εργατικός ζήλος του υγειονομικού προσωπικού είναι οι μόνοι λόγοι που δεν θρηνούμε νεκρούς συμπολίτες μας κάθε μέρα, σε ένα ΕΣΥ χρόνια παρατημένο από το κράτος.

Οι γιατροί απαιτούν τα αυτονόητα!

-Την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των υποδομών υγείας!

- Την ενίσχυση εδώ και τώρα του ΕΣΥ

#ΜένουμεΕνεργοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου