Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                    Λιβαδειά 16-11-2016


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 
ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ
Το ΔΣ της EΛΜΕ Βοιωτίας καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, των συναδέλφων εκπαιδευτικών -γονέων, Πολυζώη Νίκης  και Σκώττη Καλοτίνας, μελών της ΕΛΜΕ Φωκίδας, καθώς και των τριών  μαθητών του ΓΕΛ Ιτέας Φωκίδας, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν τον Σεπτέμβρη του 2013  στο «έγκλημα» των καταλήψεων – κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά  όργανα των μαθητών. Στις κινητοποιήσεις που αφορούσαν προβλήματα της εκπαίδευσης, οι μαθητές  είχαν τη στήριξη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών τους.
 Με τη συγκεκριμένη ποινική δίωξη, όμως, διώκεται  η άποψη, η στάση και η γνώμη των παραπάνω συναδέλφων,  Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιτέας, που εκφράστηκε στη ΓΣ του Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίζει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας, να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα έχει μπλεξίματα με το νόμο! 
Το νομικό πλαίσιο με το οποίο δικάζονταν  όσοι συμμετείχαν σε καταλήψεις ήταν η περίφημη ΠΝΠ του 99  και μετέπειτα Ν. 2811/2000 και οι ποινές φυλάκισης  που προβλέπονταν ήταν τουλάχιστον 6 μηνών. Το  εκπαιδευτικό κίνημα, ο λαός μας ευρύτερα, με σκληρό αγώνα οδήγησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  στην  κατάργηση της ΠΝΠ  (Ν. 4386/2016, άρθρο 45).
 Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των εκπαιδευτικών δίνει την παιδαγωγική μάχη στην τάξη, στηρίζει πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζει ότι καθήκον της είναι να βρίσκεται δίπλα στους αγωνιζομένους μαθητές.
Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και εκπαιδευτικών δεν έχουν θέση στο σχολείο.
Η δίωξη αυτή έχει καθαρά πολιτικό στόχο: Να τρομοκρατήσει  και να  υποτάξει  όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής λεηλασίας. Να καταστείλει με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.                                                                                                                                                    Ως εκπαιδευτικοί και γονείς, αλλά  και ως εργαζόμενοι καταδικάζουμε τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.     
Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο  κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει.
Για μας αξίες όπως:
ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ–ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ–ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
.
Διεκδικούμε:
1.Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των εκπαιδευτικών και των τριών μαθητών.
2.Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
3.Να  σταματήσει κάθε δίωξη  που έχει κινηθεί με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή τους
ΟΧΙ στην καταπάτηση των εργασιακών και των συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων μας
ΟΧΙ στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας
  AΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ               ΜΑΘΗΤΩΝ

         Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

       Δαμιανίδης Χρήστος                                             Κυριάκου Διομήδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου