Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ TOY ΓΥΜΝΑΣΙΟY ΜΕ Λ.Τ. ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ              Λιβαδειά 3-11-2016


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ TOY ΓΥΜΝΑΣΙΟY ΜΕ Λ.Τ. ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη μνημονιακή πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση συνεχίζει ακάθεκτη το κλείσιμο και τη συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία σε όλη τη χώρα! Στη Βοιωτία, αφού δεν ενέκρινε τρεις από τους έξι τομείς στη Β΄ τάξη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, τώρα μετά από δύο μήνες λειτουργιάς των σχολείων δεν εγκρίνει στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ακραιφνίου το τμήμα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών στη Β΄ τάξη. Αυτή η ανάλγητη στάση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας βάζει τα θεμέλια για το μελλοντικό κλείσιμο του σχολείου, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της ευρύτερης περιοχής, βάζει σε δοκιμασίες τις οικογένειες των μαθητών υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Είναι εμφανείς οι επιδιώξεις των κυβερνώντων αφού θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα για την μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία. Στο τμήμα προσανατολισμού που δεν εγκρίνεται στο Ακραίφνιο το υποτιθέμενο «όφελος» είναι μείωση διδακτικού ωραρίου πέντε ωρών εβδομαδιαίως!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ Λ. Τ. ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ! ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ –ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας

Δαμιανίδης Χρήστος                     Κυριάκου Διομήδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου