Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ; Για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    
 Στο ίδιο έργο θεατές, όπως και στην περυσινή σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας με ένα απαράδεκτο και αλλοπρόσαλλο έγγραφο ζήτησε να πραγματοποιηθούν  οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά με μια εντελώς  παράτυπη και αδιαφανή διαδικασία.
Συγκεκριμένα ζήτησε απ' τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ)  να συνεδριάσουν για να ανακοινώσουν κενά και πλεονάσματα στις σχολικές μονάδες, αλλά και να τοποθετήσουν  σε αυτά τους εκπαιδευτικούς  που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΔΣΕ-ΠΥΣΠΕ, έχουν αποσπαστεί, κλπ, στο διάστημα από  28/8/2017 έως 31/8/2017. Όλα αυτά  πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία και ενώ ακόμη δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις απ’ το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, που όλως τυχαίως αναμένονται προς το τέλος Αυγούστου και οι άδειες των εκπαιδευτικών δεν είναι γνωστές στις Διευθύνσεις.  Με τι στοιχεία θα συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ αυτό το διάστημα και τι χρονικό διάστημα θα έχουν στη διάθεσή τους για να τα επεξεργαστούν και μάλιστα πριν ανοίξουν επίσημα τα σχολεία;
    Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου, την 1η Σεπτέμβρη θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων για να κάνουν ... κατανομή μαθημάτων χωρίς ακόμη  να έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα των σχολείων τους (Γενικής, Κατευθύνσεις, Ομάδες προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες ΕΠΑΛ κλπ) για να .... στείλουν  κενά πλεονάσματα και τους λειτουργικά υπεράριθμους, ενώ τα κενά και πλεονάσματα θα έχουν ήδη ανακοινωθεί ….. και σ’ αυτά ήδη θα έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί
    Επιπρόσθετα  το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε  τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να παρατυπήσουν – παρανομήσουν, δηλαδή να μην εφαρμόσουν το ΠΔ 50/1996 που ορίζει ότι οι οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολική μονάδα στην αντίστοιχη διαδικασία του Ιουνίου και εξακολουθούν να είναι λειτουργικά υπεράριθμοι καλούνται με αίτησή τους να καλύψουν, κατά προτεραιότητα, κενά στις σχολικές μονάδες. Και βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι το σύνολο των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών παρουσιάζεται αφού ανοίξουν τα σχολεία και αφού γίνουν οι αναθέσεις μαθημάτων.
   Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική των μηδενικών  διορισμών και την ελαχιστοποίηση των αναπληρωτών στοχεύει  να συνεχίσει τη μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μη ολοκλήρωση των διαδικασιών των εγγραφών και τη συμπίεση των τμημάτων των σχολείων, που θα οδηγήσει και σε αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη.
    Επιπλέον με την τακτική του αυτή το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει ότι θα αποφύγει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και ότι θα δείξει προς την κοινωνία ότι με την έναρξη των μαθημάτων «όλα θα λειτουργούν κανονικά», όταν αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι με όσο γίνεται λιγότερο προσωπικό και με απόλυτη ευελιξία στη διαχείριση των εκπαιδευτικών να λειτουργήσει τα σχολεία, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
   Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο έχοντας το υπουργείο πρώτα προσλάβει 20.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς που το ίδιο έχει προσδιορίσει ως πραγματικές ανάγκες.
Επίσης θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις –αποσπάσεις) έως το τέλος Ιουνίου. 
   Θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών και για επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Τα μαθήματα και οι αναθέσεις τους από τους εκπαιδευτικούς να μην  καθορίζονται από τα μνημόνια και τα δημοσιονομικά σύμφωνα, αλλά από τις πραγματικές παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

     Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτή την εγκύκλιο
   Καλούμε τον Δ/ντη  Εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον. Ο κλάδος με τους αγώνες του έχει κατακτήσει συγκεκριμένες και διαφανείς διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε:
     Το ΔΣ  της ΕΛΜΕ  να καταγγείλει την παραπάνω διαδικασία και να πραγματοποιήσει  παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας ,καλώντας τους αιρετούς  και το ΠΥΣΔΕ να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Να εφαρμόσει στις τοποθετήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα Π.Δ. 50/96 και 100/97Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου