Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία
   Οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τη β΄ Ξένη γλώσσα
  Ουσιαστική μείωση σε μαθητές στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι φέτος με μεγάλα προβλήματα. Η πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών, οι ελάχιστες  προσλήψεις αναπληρωτών μαθημάτων Γενικής παιδείας, τα κενά των σχολείων, η κατάργηση δομών, η χρόνια υποχρηματοδότηση και η ευθυγράμμιση των κυβερνήσεων με τις αντιλαϊκές επιταγές ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ οδηγούν στη διάλυση τη Δημόσια Εκπαίδευση και αποκαλύπτουν ότι όλα δεν βαίνουν καλώς στα σχολεία μας, παρά τις προσπάθειες του υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης να μας πείσουν  για το αντίθετο!
Η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Κλείνουν εκατοντάδες  τμήματα  σε όλη την Ελλάδα. Στη Βοιωτία κλείνουν 9 τμήματα προσανατολισμού  σε Γενικά Λύκεια και 4 τομείς στα ΕΠΑΛ!  Συγκεκριμένα  στο ΓΕΛ Διστόμου  Γ¨ Οικονομίας, στη Δαύλεια όλη η Β΄ Λυκείου (Ανθρωπιστικών-Θετικής), στο Κυριάκι Γ΄ Ανθρωπιστικών, στο Καπαρέλλι Β΄ Ανθρωπιστικών,  Γ΄ Οικονομίας, στην Πύλη Γ΄ Θετικής,  Γ¨ Οικονομίας στην Ασωπία Γ΄ Θετικής. Επίσης στα ΕΠΑΛ στη Θήβα κλείνει ο τομέας Ψυκτικών, στο Σχηματάρι ο τομέας Οχημάτων και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς τα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Φυσικοθεραπείας.
Η διάλυση αυτή του δημόσιου σχολείου, που οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να την βαφτίζουν «εξορθολογισμό» θυμίζει τις αλήστου μνήμης εποχές της ΝΔ, τότε που το δίδυμο Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλου κλείνοντας τομείς και ειδικότητες, έστελνε στη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς, μαζί με χιλιάδες άλλους δημόσιους υπαλλήλους. 
Την ίδια στιγμή στην επιβαρυμένη κατάσταση του δημόσιου σχολείου έρχονται να προστεθούν και οι νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο «νέο Λύκειο» με τα αλλεπάλληλα πλέγματα εξετάσεων που απογειώνουν τους ταξικούς φραγμούς για τους μαθητές, με το δραστικό περιορισμό των υποχρεωτικών μαθημάτων γενικής παιδείας της Β΄ και Γ΄ Τάξης  που απογυμνώνουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε καθεστώς μαζικά υπεράριθμων και πλεοναζόντων.
Απαιτούμε:
·        Να μην κλείσει κανένα τμήμα ειδικοτήτων και τομέων που επιλέγουν οι μαθητές στα ΕΠΑΛ.
·        Να μην περικοπεί κανένα τμήμα γενικής ή ομάδας προσανατολισμού στα Λύκεια και τα Γυμνάσια
·        Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα
·        Να επανέλθει η δυνατότητα εγγραφών και μετεγγραφών των μαθητών, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
·        Να γίνει μείωση του ανώτατου ορίου των μαθητών στα τμήματα.
·        20 μαθητές/τμήμα, 15/προσανατολισμό, 10/εργαστήρια.
·        Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη επιλογή των μαθητών στις Ξένες γλώσσες. Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία, όπως ίσχυε παλιότερα σε κάθε τμήμα.
·        Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
·        Να δοθούν τώρα σε όλες τους τομείς και τις ειδικότητες και σε όλους τους μαθητές όλα τα βιβλία.
·        Να καλυφτούν τώρα όλα τα κενά στα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και την ειδική αγωγή.
·        Γενναία χρηματοδότηση τώρα στα σχολεία για την ουσιαστική λειτουργία τους και για να καλύψουν ανάγκες των μαθητών.
·        Όχι στην ευέλικτη και ελαστική εργασία. - Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα.
·        Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία.
·        Όχι στις επιμορφώσεις κοροϊδία. Τώρα ετήσια και ουσιαστική περιοδική επιμόρφωση με απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα.
·        Ουσιαστική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία.
·        Όχι στο «νέο Λύκειο» της κατεδάφισης των μορφωτικών και εργασιακών  δικαιωμάτων.
·        Παλεύουμε για Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο και Δημοκρατικό δωδεκάχρονο Σχολείο για όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.
·        Διαγραφή του χρέους και όχι των αναγκών μας.  Έξοδος από ΕΕ – ΔΝΤ για να ζήσει ο λαός.
Καλούμε τους συναδέλφους  να έρθουν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας που θα γίνει την Τετάρτη 27/9 στις 3 μ.μ. στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα , για να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου