Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΤΑΞΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΤΑΞΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ
ΔΑΥΛΕΙΑ  15-09-2017

ΠΡΟΣ :  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΟΙΝ: 1)  Δ/ΝΣΗ  Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
            2)  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ  Π.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
            3)  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
            4 )  ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ :  ΨΗΦΙΣΜΑ-  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ

Ο Σύλλογος των γονέων & κηδεμόνων του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Δαύλειας καλεί  όλους τους φορείς να στηρίξουν και να δυναμώσουν την λειτουργία των σχολείων της Δαύλειας και κυρίως των Λυκειακών Τάξεων.
Φέτος για πρώτη χρονιά δεν εγκρίθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης η λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού της Β Λυκείου λόγω λίγων μαθητών. Όμως ολιγομελή είναι και τα τμήματα Γενικής Παιδείας οπότε είναι αναπόφευκτα ολιγομελή και τα τμήματα τμημάτων προσανατολισμού .
Η Δαύλεια απέχει από τη Λιβαδειά 30 χιλιόμετρα , αρκετά μεγάλη απόσταση για την μετακίνηση των παιδιών . Το κόστος της μεταφοράς θα είναι μεγαλύτερο από την λειτουργία των τμημάτων καθώς οι ώρες διδασκαλίας των τμημάτων προσανατολισμού είναι λίγες ( μόλις 5) .
Η ύπαρξη του σχολείου ,ως έχει σήμερα , είναι αναγκαία για τον τόπο μας , γιατί το κλείσιμο των τάξεων θα σημάνει την αποδυνάμωση του σχολείου και συνεπώς την σταδιακή απομάκρυνση του . Γιατί πως οι νέοι να παραμείνουν στο χωριό αν τα παιδιά τους δεν μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη παιδεία στον τόπο τους;
Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τον  Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας να εγκρίνει κατά παρέκκλιση την λειτουργία των τμημάτων προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου ,  έστω και με τρείς ( 3)  μαθητές .


ΤΟ    Δ . Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου