Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις  Βοιωτίας
Να καλυφθούν τώρα οι ελλείψεις στα σχολεία.
Να γίνουν άμεσα μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,
Το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτέμβρη, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι τα σχολεία ξεκινάνε “κανονικά” χωρίς “κενά και ελλείψεις”. Η «κανονικότητα» όμως, που υποσχόταν η κυβέρνηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα καθώς, αφού έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας μετά το άνοιγμα των σχολείων –  βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Νοέμβρη– οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν.   
Από τα σχολεία της Βοιωτίας ( Γυμνάσια, ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, τμήματα υποδοχής για προσφυγόπουλα), λείπουν τουλάχιστον 60 εκπαιδευτικοί .Φτάσαμε στις 19 Νοέμβρη και τα  κενά, παραμένουν σε πολλά σχολεία .    Η υπάρχουσα  κατάσταση δημιουργεί  προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση στα αντίστοιχα αντικείμενα και, ταυτόχρονα, τα κατηγοριοποιεί σε προνομιούχα και μη προνομιούχα! Υπάρχουν σχολεία στα οποία αυτή τη στιγμή οι μαθητές δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα(όπως στο Λύκειο Αράχοβας , Ασωπίας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων) , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες εις βάρος τους, να αδικούνται κατάφωρα και να υπονομεύεται βάναυσα το δικαίωμά τους στις ίσες ευκαιρίες.
Το «νέο σχολείο» και η «κανονικότητα» στην εκπαίδευση που  διαφημίζει ο κ. υπουργός:
*      Είναι τραυματισμένο από την υποχρηματοδότηση και τις άγριες περικοπές.
*      Χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και καθηγήτριες καλύπτουν ένα μέρος των κενών σε καθεστώς ομηρίας ελαστικής και ανασφαλούς εργασίας αφού  οι διορισμοί ματαιώνονται και αναβάλλονται συνεχώς εδώ και μια δεκαετία, γιατί το  ληστρικό χρέος στους δανειστές προέχει του χρέους που έχουμε στα παιδιά μας.
*      Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε 2,3,4 σχολεία (!) διδάσκοντας πολλαπλά αντικείμενα με ανυπολόγιστο κόστος στους ίδιους και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
*      Τα παιδιά στριμώχνονται σε υπερμεγέθη τμήματα ακόμα και στις ξένες γλώσσες και τις ομάδες προσανατολισμού ενώ περικόπηκαν πολλά ολιγομελή τμήματα.
*      Η περιορισμένη ενισχυτική διδασκαλία  σε ορισμένα  γυμνάσια δεν έχει ακόμα αρχίσει ,
*      η πρόσθετη διδακτική στήριξη στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ έχει προ πολλού καταργηθεί, ενώ ακόμη περιμένουμε την ένταξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε τμήματα υποδοχής.
Τα κενά λοιπόν, είναι μία από τις όψεις του συνολικότερου σχεδίου που προωθείται στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει την υποχρηματοδότηση, τη δραστική μείωση των υποχρεωτικών μαθημάτων στο Λύκειο, τη μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε φροντιστήριο και εξεταστικό κέντρο,  το μεγάλωμα των εξεταστικών φραγμών,  το πέρασμα ολόκληρων τομέων στην ιδιωτική πρωτοβουλία  και τους χορηγούς, τη διάλυση του ενιαίου χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο αυτής της πολιτικής και διεκδικούμε:
·         Να διασφαλιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
·         Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
·         Να διαχωριστούν άμεσα τα πολυπληθή τμήματα. 20 παιδιά στο τμήμα ( 15 στις Ο.Π.)
·         Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι μαζικοί διορισμοί των πάνω από 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων, που δουλεύουν ως και 17 χρόνια ως αναπληρωτές (!), για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του γονείς και τους μαθητές μας σε κοινούς αγώνες για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαμορφώνεται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής ελίτ, που στοχεύει στην  πλήρη μετάλλαξη του σχολείου σε αγοραία λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου