Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

√ Καμία υποχώρηση – Ενωμένοι για την επιτυχία της απεργίας
√ Όλοι στις συγκεντρώσεις 11.π.μ. Προπύλαια – Αθήνα 
10.00 π.μ. Καμάρα – Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις
√ Μόνη προοπτική : κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – πολύμορφος αγώνας διάρκειας
√ Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα
√ Μπροστά οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δραστήρια στην οργάνωση της απεργίας στις 14/11/2018 που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία. Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα. Πιστεύουμε πως η επιτυχία αυτής της απεργίας και των συγκεντρώσεων θα δώσει ώθηση στις αγωνιστικές διεκδικήσεις αυτή τη σχολική χρονιά.

Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών
Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
·        Ακρωτηριασμός του Λυκείου και μετατροπή του σε εξεταστικό κέντρο ενώ πολλοί μαθητές  «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία. Προσοντολόγιο και υπόσχεση διορισμών με τακτική «διαίρει και βασίλευε» για τους αναπληρωτές και υπονόμευση του αγώνα για μαζικούς διορισμούς.  Η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος και ο αντιδραστικός νόμος 4547/18 αρχίζει να υλοποιείται. Προώθηση των χορηγών - ιδιωτών μέσα στα σχολεία ως αντιστάθμισμα στην περικοπή των δαπανών.
·        Τα σχολεία λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών που οδηγεί μαζικά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, χιλιάδες κενά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μη έγκριση  των «ολιγομελών» και 28αρια τμήματα.

Νέα κανονικότητα ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ  και του ΝΑΤΟ.
·        Η νέα κανονικότητα σημαίνει ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείναςχωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίουαπλήρωτη και ελαστική εργασία, μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Αιματηρά πλεονάσματα για να ξεπληρώνουν το χρέος και να βαφτίζουν κοινωνική πολιτική τα μερίσματα στα πιο φτωχά στρώματα.
·        Γιγαντιαία αύξηση των πολεμικών δαπανών και τη δημιουργία νέων βάσεων στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί φέρνουν όλο και πιο κοντά επεισόδια πολέμου και στρατιές εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών. Μαζί με τις ρατσιστικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ λιπαίνουν ξενοφοβία, ρατσισμό και φασισμό.
Σε αυτή την «κανονικότητα», συναινούν και οι επίδοξοι διάδοχοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

  Να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες
Το προηγούμενο διάστημα επανειλημμένα είχαμε ασκήσει κριτική στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ για αδράνεια απέναντι στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Η ηγετική ομάδα της ΟΛΜΕ αποφεύγει οποιαδήποτε κριτική στα μνημονιακά κόμματα και την κυβέρνηση και δεν οργανώνει την απάντηση του κλάδου (νέο Λύκειο, αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, διορισμοί), ενώ κατέθεσε στις Γ.Σ. εισήγηση – πρόκληση με υποβαθμισμένα αιτήματα και εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργία στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Μεγάλες είναι οι ευθύνες του ΠΑΜΕ γιατί, αντί να πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα μέσα από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, προωθεί τη ψήφιση αποσπασματικών απεργιών από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Πρόσφατη άλλαξε μέχρι τρεις φορές τη στάση του για απεργίες που είχαν προκηρυχτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να συμπέσουν με την απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Όλα αυτά δεν είναι παρελθόν….. το παρόν όμως είναι η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική που εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει, θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα

Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας
Για να ανακόψουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις μας, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων. Οι αγώνες αυτοί (διαθεσιμότητα, αξιολόγηση) νίκησαν και άφησαν παρακαταθήκες για την ανάπτυξη των αγώνων: την αποφασιστικότητα, την διάρκεια, τις επιτροπές αγώνα, το συντονισμό των σωματείων, πολύμορφες δράσεις και διάθεση σύγκρουσης.

Δεν υποχωρούμε – μπροστά oι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας
Απέναντι στην κυβέρνηση που επικαλείται κυνικά ότι μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή και επιστρέφουμε στην κανονικότητα για να επιβάλλει και νέα αντιλαϊκά μέτρα για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε την αλήθεια των λαϊκών αναγκών, των εργατικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής αξιοπρέπειας. 
√ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, απόδοση των Μ.Κ. από 1/1/2016, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ.
√  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
√ Να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο και να αποσυρθούν οι εξαγγελίες Γαβρόγλου
√  Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα.
√  20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
 Κατάργηση  του πλαισίου αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.
√ Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ.
√ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
 Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά
 Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.
 Αποχώρηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη – ειρήνη με όλους τους λαούς.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να συμβάλλουν για την προώθηση μιας τέτοιας κατεύθυνσης μέσα στον κλάδο. Να απαιτήσουν από την ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση  της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (20/10) και να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις τις επόμενες μέρες που να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δουλέψουν δραστήρια και με ενότητα για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Με τη συμμετοχή τους, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, την παρουσία τους στις Γ.Σ. να δώσουν αποφασιστική ώθηση στον αγώνα μας.

Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!

Όλοι στην απεργία στις 14 Νοεμβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου