Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ – ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

Προσοντολόγιο θα ψηφίσει  η κυβέρνηση ως ενιαίο σύστημα διορισμών και προσλήψεων στην εκπαίδευση μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.  Αυτό ουσιαστικά ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον κ. Κασσιανό, προϊστάμενο ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
Το σύστημα αυτό  που θα κατατεθεί σύντομα, θα είναι ενιαίο για τη γενική και την ειδική εκπαίδευση για διορισμούς μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών. Θα ισορροπεί με τις δικαστικές αποφάσεις και με τον ΑΣΕΠ. Θα μοριοδοτεί τρείς πυλώνες κριτηρίων: ακαδημαϊκά (μεταπτυχιακά κλπ), προϋπηρεσία (με ταβάνι) και κοινωνικά κριτήρια.
Το πτυχίο στο στόχαστρο! Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπό τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, είναι η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και τελικά η απαξίωσή του. Το αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) που θα αποδεικνύουν ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σαν άλογα κούρσας στον αλληλοσπαραγμό. Είναι ευθύνη της πολιτείας να αναλάβει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών! Οι εκπαιδευτικοί δε σπουδάσανε για να κορνιζάρουνε το πτυχίο τους ή για να προστεθεί κι αυτό στους φακέλους προσόντων!
Η προϋπηρεσία κουτσουρεύεται! Κάθε σκέψη για «ταβάνι», μειωμένη μοριοδότηση και η προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού μέσω του οποίου επιδιώκεται οι νέοι-άνεργοι συνάδελφοι μας να στραφούν εναντίων των αναπληρωτών, θα μας βρει απέναντι! Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς με βάση τις ανάγκες των μαθητών και των μορφωτικών τους δικαιωμάτων κι όχι τους λογιστικούς υπολογισμούς του myschool και την πολιτική καταστροφής χιλιάδων θέσεων εργασίας που προωθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων/ειδικοτήτων/τομέων, μη έγκριση «ολιγομελών», κ.α.). Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις τα πρώτα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως το κλείσιμο της στρόφιγγας που εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα 67 με συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, δημιουργούν ασφυξία στα σχολεία μας!
Δε θα επιτρέψουμε τον ανταγωνισμό και τη διάσπαση του κλάδου μοιράζοντας μόρια σε λίστες ανεργίας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει σε διάλογο για το ποιος περισσεύει, ποιος μπορεί και ποιος όχι να εργαστεί!

 Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο!
·        Απαντάμε στον εμπαιγμό των αναπληρωτών με καταλήψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ημέρα που θα ανακοινώσουν το προσοντολόγιο αποκλεισμού από την εργασία.
·        Συνεχίζουμε με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις την πρώτη Παρασκευή την εβδομάδα που θα ανακοινωθεί το προσοντολόγιο. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας.
·        Οι ΕΛΜΕ με κοινό κάλεσμα να προχωρήσουν άμεσα σε κοινή Γενική Συνέλευση όλων των αναπληρωτών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια και σε άλλες Περιφέρειες, που θα πάρουν αποφάσεις ανυποχώρητου πολύμορφου αγώνα με καθημερινές κινητοποιήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, καταλήψεις, κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και μέτρα στήριξής του (συμμετοχή των αναπληρωτών στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, Επιτροπές Αγώνα, αφίσα, ανακοινώσεις, ενημερώσεις, αξιοποίηση των μέσων ενημέρωσης, κ.ά.).
·        Όλοι οι αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ που πραγματοποιούνται την επόμενη εβδομάδα και να συμβάλουν για αποφάσεις αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα τώρα!

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο που χωρά όλα τα παιδιά, όλη τη γνώση, όλους τους εκπαιδευτικούς. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου