Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ: ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ANAΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ANAΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10.000 ΚΕΝΑ!

Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για την κάλυψη της συντριπτικής πλειονότητας των κενών στα γυμνάσια και τα λύκεια με μια μεγάλη πρώτη φάση προσλήψεων, ο θησαυρός για μια ακόμη χρονιά αποδείχτηκε άνθρακας. Οι 4.367 αναπληρωτές- σε σύνολο 9.578 πέρυσι-με μόνο 1719 στη γενική παιδεία,  που κλήθηκαν ξανά να αναπληρώσουν τον εαυτό τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία της απόλυτης αδιοριστίας, επιβεβαιώνουν με απροκάλυπτο τρόπο τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο της «μεταμνημονιακής» βαρβαρότητας που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε πολλές περιπτώσεις νησιών και απομακρυσμένων περιοχών οι ομάδες προσανατολισμού θα αρχίσουν μετά από μήνες, ενώ η κάλυψη στην γενική παιδεία είναι μόνο 35%. Η διά βίου ελαστική εργασία, η παραπομπή των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή στην καλύτερη περίπτωση τον Δεκέμβρη, ο αποκλεισμός τους για τη γενική αγωγή πριν το 2021 και η περιφρόνηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών αποδεικνύονται στα ιερά και τα όσια όλων των αντιλαϊκών μέτρων κυβερνήσεων-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Υπήρξαν καταγγελίες για υπηρεσιακούς παράγοντες της «αριστείας», της «ποιότητας παντού» και «της πάταξης της ανομίας» που έδωσαν προφορικές εντολές σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την προτεραιότητα των σχολείων των ορεινών απομακρυσμένων περιοχών και των λυκείων αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών για τη διαφανή τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων, τη στιγμή που η ευθύνη της υποστελέχωσής τους βαραίνει αποκλειστικά τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ! Την Παρασκευή 6/9/2019, πρώτη ημέρα ανάληψης υπηρεσίας σε ατελείωτες ουρές αναμονής, το σύστημα «Εργάνη» κατέρρευσε σε πολλές Διευθύνσεις, με συνέπεια να κινδυνεύουν να χαθούν το μεροκάματο και η προϋπηρεσία πολλών συναδέλφων. Με πολλές ελλείψεις οι προσλήψεις τεχνικών ειδικοτήτων, τη στιγμή που εξαγγέλλεται η ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ, πρωτοπόρων στη μαθητεία των υποκατώτατων μισθών, για τους ψυκτικούς του «κάθε» Περιστερίου.
ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
«Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα» δήλωσε απολύτως κυνικά από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Μετά την κυβερνητική προτεραιότητα του διαγωνισμού για τους ειδικούς φρουρούς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αναλογία θα είναι 1:500 για την παιδεία, όταν η ΝΔ είναι ο συνεχιστής των 17 ιδιωτικοποιήσεων του πρωταθλητή ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το τοπίο οποιαδήποτε αυταπάτη διαψεύδεται για κάθε αναπληρωτή: η διά βίου εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια με μια βαλίτσα στο χέρι, η στέγαση σε αντίσκηνα και τα εξωφρενικά ενοίκια μακριά από τον τόπο κατοικίας και συμφερόντων, ο διωγμός των απειροελάχιστων μισθολογικών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, οι ατελείωτες θυσίες για το προσοντολόγιο της ανακύκλωσης της ανεργίας και των απολύσεων είναι οι ράγες στις οποίες θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση. Άλλωστε, αυτό το πρότυπο του αναλώσιμου εκπαιδευτικού πασχίζουν να επιβάλλουν στο «νέο σχολείο» του «εξορθολογισμού» του εκπαιδευτικού προσωπικού, των αιματηρών περικοπών, της νεκρανάστασης της Τράπεζας Θεμάτων, του Εθνικού Απολυτηρίου και προσεχώς της βάσης του 10, της ταξικής και της μορφωτικής απόρριψης.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΝΟΜΟΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές, που δεν ανατρέπονται υπό το βάρος των συλλογικών διεκδικήσεων και των ανυποχώρητων αγώνων του κόσμου της εκπαίδευσης, απαιτούμε:
-  Πλήρη κάλυψη των 30.000 κενών σε όλη την εκπαίδευση με μια άμεση φάση προσλήψεων. Δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών και πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις. Δωρεάν στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών, καθώς και κάλυψη των μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο.
-  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία. Κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο.
-  20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια και έναρξη της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής ΤΩΡΑ!
-  Εξίσωση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων.
-  Όχι στο «Νέο» Λύκειο. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Ενιαίο 14χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένας έφηβος εκτός του δημόσιου σχολείου και χωρίς απολυτήριο λυκείου.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!
9-9-19


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου