Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/6 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας Αθήνα,                              28-06-2021

Π.Κυριακού 10

Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                     Προς

Email: belmeath@gmail.com                                 Τους Συλλόγους Διδασκόντων

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/6

ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!

  • ΚΑΤΩ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Επιχειρούν νέες αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση

Μετά την ψήφιση του αντεργατικού-αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, η κυβέρνηση συνεχίζει την επέλασή της ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

  • Προχωράει στην κατάθεση, με τα σχολεία κλειστά, μέσα στον Ιούλιο, νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου για την ατομική αξιολόγηση, την αυτονομία των σχολικών μονάδων και τις δομές της εκπαίδευσης. 

Με βάση την παρουσίαση της Υπουργού Παιδείας και χωρίς να έχουμε όλη την εικόνα του πολυνομοσχεδίου μπροστά μας, μπορούμε να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αποτελούν βαθιά, αντιδραστική τομή στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου. Η εφαρμογή αυτών των σχεδιασμών διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο και συνιστούν πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Αλλάζουν βασικές πλευρές του σχολείου, ενισχύεται ο κατακερματισμός του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούν να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί και μέσω της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης» μεταφέρεται η ευθύνη για το καθετί στον εκπαιδευτικό. Πρόκειται για αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση με βάση τις επιταγές της Ε.Ε., ΟΟΣΑ και Παγκόσμιας Τράπεζας, που συνεχίζουν και ολοκληρώνουν τη βαθιά αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Διαμορφώνουν ένα σχολείο ευέλικτο, υποταγμένο στην αγορά και βαθιά ελεγχόμενο από το κράτος

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες η Υπουργός Παιδείας, προβλέπεται ατομική αξιολόγηση σε τετράβαθμη κλίμακα και περιλαμβάνει τους χαρακτηρισμούς μη ικανοποιητικός, ικανοποιητικός, πολύ καλός, εξαιρετικός. Θα αξιολογούνται η εκπαιδευτική επάρκεια, διοικητική ικανότητα και η συνολική στάση των εκπαιδευτικών από μια ιεραρχία που θα περιλαμβάνει τους Διευθυντές σχολείων, μέντορες και επόπτες στα πλαίσια της σχολικής μονάδας, συμβούλους και επόπτες αξιολόγησης στα πλαίσια των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφέρειας. Ταυτόχρονα επιχειρεί την προώθηση της «αυτονομίας της σχολικής μονάδας» – βλ. επιχειρηματική λειτουργία και μεταφορά της ευθύνης στο σχολείο, καθώς και το χτύπημα του ενιαίου χαρακτήρα των αναλυτικών προγραμμάτων και της διδασκαλίας και την αμφισβήτηση ακόμα και της δωρεάν παροχής βιβλίων με τη θέσπιση του «πολλαπλού βιβλίου».

Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική ήττα στην επιχείρηση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας αντεπιτίθεται με ένα νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να ισοπεδώσει ως οδοστρωτήρας ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σχολείο, να υποδουλώσει τη ζωντανή εκπαίδευση, να χτυπήσει ακόμα πιο σκληρά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

  • Συνεχίζει τον εμπαιγμό για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση αδιαφορώντας για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων. Αποκαλυπτική η επίμονή στο διορισμό των 5.250 μόνιμων μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας, όταν ακόμα και οι 10.500 στη διετία δεν καλύπτουν ούτε το 1/5 των σημερινών κενών στη λειτουργία των σχολείων. Ακόμα και αυτούς, τους παραπέμπει την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη των σχολείων παίζοντας με την ζωή των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Αντί για την ασφαλή υγειονομική λειτουργία και παιδαγωγική πληρότητα που να καλύπτει τα μορφωτικά κενά από την ελλειμματική λειτουργία των κλειστών σχολείων και της τηλεεκπαίδευση, σχεδιάζει συγχωνεύσεις σχολείων, συντμήσεις τμημάτων και περικοπές θέσεων εργασίας.

  • Προωθεί μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψήφισε την περίοδο της πανδημίας (εξοστρακίζουν τις ειδικότητες ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ08, ΠΕ81 από το Λύκειο, επιμένει στην εφαρμογή της ΕΒΕ, σκληρό πλέγμα εξετάσεων με την τράπεζα θεμάτων, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, πρότυπα και πειραματικά σχολεία, αντιδραστικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση κλπ) και το πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας που απέτυχε να βάλει σε εφαρμογή λόγω της καθολικής αντίδρασης των εκπαιδευτικών.

  • Απαγορεύει τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών των σωματείων και διαμορφώνει όρους τετελεσμένων για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών εκλογών, ενώ θα επιχειρήσει να βάλει στο γύψο τα σωματεία και το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα με την εφαρμογή του νόμου έκτρωμα Χατζηδάκη, Ήδη   κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, ενεργοποιώντας τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη» που μόλις ψήφισε.

  • Εγκαινιάζει τα μέτρα της επιλέγοντας να χτυπήσει τη στάση εργασίας που κήρυξαν ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ για τη Δευτέρα 28/06 για όσους εμπλέκονται στις εξετάσεις για τα «Πρότυπα» σχολεία. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες καταφεύγει εκτάκτως στα δικαστήρια για να χτυπήσει το δημοκρατικό δικαίωμά μας να απεργούμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την πολιτική του αυταρχισμού, βάζοντας στο στόχαστρο τα σωματεία μας και την αγωνιστική τους δράση.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Διεκδικούμε

  • Να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους/ες. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του προσοντολόγιου της ανεργίας και της απόρριψης.

  • Ενάντια στην εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που αποδομούν τη δημόσια παιδεία, καταργούν εργασιακά δικαιώματα, εξοστρακίζουν ειδικότητες από τα σχολεία.

  • Μη εφαρμογή, κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη με την ζωντανή μαχητική δράση των σωματείων. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Κάτω ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία!

Οι αγώνες και η απεργία δεν ποινικοποιούνται!

ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ 

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Καλούμε στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ την Τρίτη 29/6, 13:00 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

  • Συνεχίζουμε μαζικά να απαντάμε με την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ απέναντι σε κάθε εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου