Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.

                          Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

                                  d.elme.anatol.att.@gmail.com                                     10/6/2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε συνέχεια αγωνιστικών πρωτοβουλιών σωματείων, ενώσεων και επιμελητηρίων σχετικά με τον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών και των Τεχνών από το Λύκειο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24/05/2021 στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων (ΕΛΜΕ, Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών, Σύλλογοι Γονέων, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί κλπ).

Στην συζήτηση που διεξήχθη καταγγέλθηκε το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε για τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία και τις αντίστοιχες ειδικότητες Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ78 και Καλλιτεχνικής Παιδείας ΠΕ08 με τις αλλαγές που έγιναν στα ωρολόγια προγράμματα.

Οι Κοινωνικές Επιστήμες αφανίζονται κυριολεκτικά, εφόσον καταργήθηκαν 3 από τα 4 υποχρεωτικώς διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η Κοινωνιολογία, η οποία θα εξεταστεί για τελευταία φορά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και μετά καταργείται ως γνωστικό αντικείμενο. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την Καλλιτεχνική Παιδεία όπου καταργήθηκε το γνωστικό αντικείμενο επιλογής στην Α΄ Λυκείου και το γνωστικό αντικείμενο επιλογής στην Γ΄ Λυκείου, όπου μάλιστα προβλέπεται και η πανελλαδική εξέτασή του.

Το Υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει βίαια και ισοπεδωτικά και πετάει έξω από τα σχολεία ειδικότητες, χωρίς καμία επιστημονική ή παιδαγωγική αιτιολόγηση, επιλέγοντας την εισαγωγή των δεξιοτήτων στα σχολεία και τον εξοβελισμό επιστημονικών κλάδων πλήττοντας σοβαρά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το εργασιακό παρόν και μέλλον φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις μας για δράσεις που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού σώματος για την επαναφορά των Κοινωνικών Επιστημών και των Τεχνών

καλούμε

τις ΕΛΜΕ, τις επιστημονικές ενώσεις, τις ενώσεις εικαστικών, μουσικών, θεατρικών μαθημάτων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, την

Δευτέρα, 14/06/2021, στις 18.30, στο πάρκο απέναντι

από το συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας,

(Πατριάρχου Ιωακείμ 4, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ν Ιωνία)

να συμβάλλουν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου