Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η Κεραμέως επαναφέρει την ατζέντα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Παιδεία - Κατάληψη φοιτητών στην  Πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτογραφίες) 

 

 

 Πιστή στο δόγμα της ολοκληρωτικής επίθεσης απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα παραμένει η υπουργός Παιδείας, η οποία επαναφέρει την ατζέντα για κυβερνητική παρέμβαση και στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στα ΑΕΙ.

Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, μετά το πετσόκομμα και τμήματα και εισακτέους, προς τέρψιν των ιδιωτικών κολεγίων, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε, σήμερα, το   «όραμά» της για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

Οι προθέσεις της υπουργού Παιδείας είναι γνωστές εδώ και καιρό, όμως, σήμερα, τις επανέλαβε μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM.

Μα βάση τα όσα ανέφερε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ευθεία παρέμβαση στον τρόπο που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, καθώς, η υπουργός προωθεί ρύθμιση για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και την ύπαρξη ενός ενιαίου ψηφοδελτίου.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα ίδια τα πανεπιστήμια να μπει μια τάξη προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας [...]. Θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές και θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει

«Να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά. Δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο».

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/296909_i-kerameos-epanaferei-tin-atzenta-katargisis-ton-foititikon-parataxeon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου