Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ελλαδιστάν 2021...

Όταν η Κεραμέως "ευχήθηκε" , πριν την έναρξη των πανελληνίων, στους μαθητές λέγοντας τους "το μέλλον σας ανήκει, μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές" .... αυτό εννοούσε ... την κλειστή πόρτα εισόδου στο πανεπιστήμιο λόγω Ελάχιστης Βάσης για 27.000 μαθητές (9.000 περισσότεροι από πέρσι) και την διάπλατα ανοιχτή πόρτα για την ανεργία.

Σήμερα βγήκαν τα όρια (Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής - ΕΒΕ)... με τα οποία οι μαθητές μας θα μπορούν ή όχι να δηλώσουν τις σχολές τους στα Μηχανογραφικά.

Σε όλο αυτό το παιχνίδι ρίχνει το μπαλάκι το Υπουργείο Παιδείας στα Πανεπιστήμια, ότι αυτά επέλεξαν αυτούς τους συντελέστες, για να αποποιηθεί ως Πόντιος Πιλάτος την ευθύνη...

Ένας Μαθητής για παράδειγμα που θέλει να περάσει Ξάνθη Αρχιτεκτονική πρέπει να έχει γράψει τουλάχιστον 15,43 ελεύθερο σχέδιο και 17,08 γραμμικό σχέδιο για να έχει το δικαίωμα να δηλώσει τη σχολή.

Υπάρχουν μαθητές που μπορεί να βγάζουν πάνω από 18.500 μόρια και επειδή δεν έγραψαν στο ένα από τα δύο σχέδια τον αντίστοιχο βαθμό να είναι εκτός.

Ντροπή και αίσχος...

Δεν μπορείς να ζητάς τέτοιους βαθμούς σε Δύο Μαθήματα που έχουν καταργηθεί από το ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων της χώρας.

Δύο μαθήματα που διδάχτηκαν μόνο για δύο μήνες (εάν διδάχτηκαν), ως ενισχυτική και βέβαια εξ αποστάσεως. Δύο μαθήματα που εξετάζονται 6 ώρες το καθένα και η ενισχυτική ήταν 2 σαρανταπεντάλεπτα.

Μέχρι πέρυσι η βάση για τα σχέδια ήταν το 10...

Φέτος με τέτοιες συνθήκες το 10 έγινε 13-15-17...

Πόση ντροπή …

ΠΗΓΗ: FB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου