Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Με το καλημέρα σας… 30.000 νέοι και νέες εκτός δημοσίου πανεπιστημίου! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ! 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ         Άμφισσα 27-07-2021

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

elmefokidas18@gmail.com                                   ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

Με το καλημέρα σας… 30.000 νέοι και νέες εκτός δημοσίου πανεπιστημίου!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ! 

 

Η χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα περί υποψηφίων που εισάγονται στο πανεπιστήμιο με "λευκές κόλλες" κατέρρευσε  εκκωφαντικά την τελευταία εβδομάδα. Ακόμη και αριστούχοι μαθητές, στις φετινές συνθήκες της εξάμηνης τηλε-"εκπαίδευσης",  εξοστρακίζονται από σχολές υψηλής ζήτησης, επειδή είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα. Κάτω όμως  από την κορυφή του παγόβουνου, τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα: 

 

- Περισσότεροι από 15.000 περίπου υποψήφιοι αποκλείονται φέτος από τις πανεπιστημιακές σχολές, ενώ πάνω από 15.000  θέσεις εισακτέων θα μείνουν κενές. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι πολλές σχολές θα αρχίσουν να φυτοζωούν λόγω  ελάχιστων εισακτέων και εκ των πραγμάτων θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατάργησή τους.  

 

- Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η «προσφορά» των 77.000 θέσεων εισακτέων ήταν μια «προσφορά» σε ανεπιθύμητους  καλεσμένους, καθώς, για τους "αρίστους'' της κυβέρνησης-ΣΕΒ, οι σπουδές δεν αναλογούν στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. - Με λίγα και απλά λόγια τα παιδιά των εργατών, των αγροτών, των μισθοσυντήρητων υπαλλήλων δεν έχουν καμία δουλειά στην  Ιατρική, τη Νομική, το Πολυτεχνείο, τη Φιλοσοφική. Αντίθετα, σύμφωνα με τις νουθεσίες του γενικού γραμματέως του ΥΠΑΙΘ κ.  Κόπτση προς αριστούχους υποψηφίους, μπορούν κάλλιστα να στραφούν στα μεταλυκειακά ιδιωτικά ΙΕΚ! 

 

Άλλωστε, δεν ξεχνάμε  ότι, παρά τις τυμπανοκρουσίες περί "αριστείας", η κυβέρνηση εξίσωσε πέρυσι τα πτυχία του δημόσιου πανεπιστημίου με τις  βεβαιώσεις σπουδών των ιδιωτικών κολλεγίων, όπου δεν απαιτείται καμία βάση εισαγωγής παρά μόνο η δυνατότητα καταβολής  διδάκτρων 7.000-8.000 ευρώ ετησίως. 

 

- Αν συνυπολογίσουμε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά επίκειται η εφαρμογή και της Τράπεζας Θεμάτων, είναι ηλίου φαεινότερο  ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής του αναφαίρετου δικαιώματος των νέων στις σπουδές και σ’ ένα καλύτερο  μέλλον. 

ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ; 

- Σήμερα, μέσω της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, ολοένα και λιγότεροι μαθητές στο δημόσιο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και ολοένα και  περισσότεροι δεκαπεντάχρονοι απόφοιτοι γυμνασίου στις μεταγυμνασιακές σχολές, που δεν θα προσφέρουν μόρφωση  αλλά φθηνή κατάρτιση και μαθητεία με βάση τις εφήμερες ανάγκες της αγοράς. 

 

- Αύριο, ολοένα και λιγότεροι φοιτητές στις δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές καθώς και ολοένα και περισσότεροι  απόφοιτοι λυκείου στα κάθε λογής ιδιωτικά κολλέγια. 

 

- Η νέα γενιά να παρακολουθεί σαν θεατής την ίδια της τη ζωή και να καταβάλλει ατελείωτες θυσίες για ένα ολοένα και  πιο αβέβαιο μέλλον: να πιστέψει ότι μόνο αν ο καθένας μόνος του "τρέχει" διά βίου εναντίον όλων, αν «χωθεί», αν  «γεμίσει με προσόντα», θα διασωθεί στην αρένα της αγοράς εργασίας. Πάντοτε χωρίς το παραμικρό δικαίωμα στον 21ο  αιώνα, πάντα με σκυμμένο κεφάλι στη δεκάωρη εργασία και τους μισθούς-φιλοδώρημα, χωρίς να αμφισβητήσει ποτέ  «αυτούς που κλέβουν το ψωμί απ’ το τραπέζι». 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ!

- Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής. 

- Σε κανένα τμήμα μείωση εισακτέων. 

- Κανένας μαθητής και καμιά μαθήτρια εκτός σχολείου, κανένας νέος και καμιά νέα χωρίς απολυτήριο λυκείου. - Πτυχία με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου