Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 στις 9.15μμ

Προβολή της ταινίας του Αστέρη Κούτουλα

«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ» (2018)

30 ΧΡΟΝΙΑ / 4 ΗΠΕΙΡΟΙ / 100 ΤΟΠΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ / 600 ΩΡΕΣ ΥΛΙΚΟ

Το γεμάτο εναλλαγή ιστορικό και ακατέργαστο οπτικό υλικό των περίπου 600 ωρών που γύρισε ο Αστέρης Κούτουλας στο διάστημα των 30 χρόνων συνεργασίας του με τον Μίκη Θεοδωράκη, συμπυκνώνεται μέσα σε μιάμιση ώρα. Ο δημιουργός παντρεύει στην ταινία του πολλές προσωπικές στιγµές του Μίκη Θεοδωράκη µε ιστορικό υλικό, πλάνα τεκμηρίωσης µε μυθοπλασία, τη μουσική του Θεοδωράκη µε τον αντίκτυπό της σε νέους καλλιτέχνες της κλασικής µουσικής, της τζαζ, της electro ή της rap.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό προέρχεται από πρόβες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, παραγωγές όπερας και μπαλέτου, καθώς και προσωπικές συναντήσεις του Μίκη Θεοδωράκη, μεταξύ άλλων, στο Βερολίνο, στην Αθήνα, στην Άγια Πετρούπολη, στο Σαντιάγο της Χιλής, στην Κοπεγχάγη, στο Τελ Αβίβ, στη Βιέννη, στο Μάλμε, στις Βρυξέλλες, στο Σίδνεϊ, στο Άμστερνταμ, στο Μόντρεαλ, στην Πρετόρια, στο Λονδίνο, στον Τσεσμέ, στη Βαρκελώνη, στη Ζυρίχη, στο Όσλο, στο Παρίσι, στην Κρήτη κ.λπ.

Μια ταινία που επιτρέπει στον θεατή να ζήσει συναρπαστικές, εύθυµες, μυστηριώδεις, αλλά και πολύ χαρακτηριστικές στιγμές από την «on the road» ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, ενός μοναδικού και χαρισματικού καλλιτέχνη.

http://cineitea.blogspot.com/2021/09/2018-109-915.html

Το trailer της ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=WHBArAlYGvM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου