Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Φτάνει πια! Έχουμε δικαίωμα στην υγεία, τη δουλειά και τη ζωή! Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Φτάνει πια! Έχουμε δικαίωμα στην υγεία, τη δουλειά και τη ζωή! Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη, ενότητα και αλληλεγγύη!

Λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα για το νέο σχ. έτους 2021-22, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο χώρο της Παιδείας για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αποδεικνύονται για δεύτερη συνεχή χρονιά ανύπαρκτοι.

Η πολιτική ηγεσία επιμένει να μην μειώνει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες και να μην προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Αρνείται τη διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ και ανακοινώνει προκλητικά δραματικές μειώσεις καθαριστριών στα σχολεία!

Δυστυχώς η κυβέρνηση και οι περισσότεροι Διευθυντές Δ.Ε. επιμένουν σε αίθουσες με 27 ακόμα και 30 μαθητές, κάτι που είναι εγκληματικό σε συνθήκες πανδημίας. Να τονίσουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος χάσαμε αρκετούς συναδέλφους από τον φονικό ιό, οι οποίοι μολύνθηκαν από τα αλλεπάλληλα κρούσματα στα σχολεία.

Η εικόνα των κρουσμάτων, όπως μας μεταφέρεται από τον ΕΟΔΥ, σε σχέση με τα παιδιά, με τις μικρές ηλικίες, κάτω των 17, είναι  εντυπωσιακή. Τον Μάιο του 2021, το ποσοστό του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες ήταν 7,5%, ενώ τον Ιούλιο είχαν φτάσει το 20%, δηλαδή ένα παιδί στα πέντε κρούσματα. Τον Αύγουστο τα κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 17, έφτασαν στις 17.000! Και όλα αυτά με κλειστά σχολεία.

Με το ξεκίνημα της χρονιάς προωθούν μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αδιαφανείς τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, συρρίκνωση των κενών, κόφτη στις προσλήψεις των αναπληρωτών κ.ά.) .

Δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των μορφωτικών, κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων που υπάρχουν στα παιδιά και λόγω του μακροχρόνιου κλεισίματος των σχολείων.

Επιδιώκουν την εφαρμογή του αντιδραστικού οπλοστασίου που ψήφισαν εν μέσω πανδημίας (αξιολόγηση κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, λαιμητόμοι εξετάσεων με την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Ελεύθερη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, εξετάσεις PISA στα δημοτικά και γυμνάσια, πειραματικά και πρότυπα σχολεία των «αρίστων» , υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευση κ.ά.).

Σηματοδοτούν ολομέτωπη επίθεση στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και σε ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η ίδια εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, αρνείται πεισματικά να ενισχύσει ουσιαστικά και ολόπλευρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνοντας την υγεία του λαού εκτεθειμένη απέναντι στην πανδημία. Μια τέτοια κατάσταση είναι πιθανό να μας φέρει αντιμέτωπους με νέα κατασταλτικά περιοριστικά μέτρα και λουκέτα σε σχολεία.

Η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στο μέτωπο της πανδημίας που οδήγησαν τη χώρα σε εκατόμβες νεκρών, τοποθετώντας την σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ασκεί μια διχαστική και αυταρχική πολιτική με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις. Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι αστεία! Με εμβολιασμένο πάνω από το 95% των γιατρών και πάνω από το 90% των υγειονομικών το τείχος ανοσίας υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει βγάλει σε αναστολή   εργασίας μέχρι τώρα πάνω από 6.000 υγειονομικούς,   με στόχο τη διάλυση του ΕΣΥ, τη συρρίκνωση των Νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο νέος υπουργός κ. Πλεύρης με τροπολογία που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο (του Υπουργείου Μετανάστευσης) προχωρά στην πλήρη παράδοση σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων (εργαστηριακός τομέας, υπηρεσίες διοικητικές – τεχνικές – οικονομικές, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) σε ιδιωτικές δομές, ιδιωτικές επιχειρήσεις περίθαλψης, ιδιωτικά συνεργεία, ιδιώτες εργολάβους ανθρώπινης εργασίας.

Στην εκπαίδευση απαιτείται από τους εκπαιδευτικούς να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δικά τους έξοδα δύο τεστ την εβδομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, την περικοπή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Τα εμβόλια αναμφίβολα αποτελούν όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια υγεία και δίχως τη μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, η αντιμετώπισή της καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη για το λαό.

Η πολιτική «αντιμετώπιση» της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε είναι η καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκρατίας και η ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με το διαχωρισμό των πολιτών σε «εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους»! Η λογική αυτή λειαίνει το έδαφος για την ανάπτυξη συντηρητικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων και ρευμάτων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε ενωμένοι για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων! Να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία και την υγεία!

Απαιτούμε

  • 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία).. Ναι στον εμβολιασμό όχι στις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις για να σωθούν ζωές!

  • Η τηλεκπαίδευση να μην νομιμοποιηθεί και να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική.

  • Αναδιάταξη της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση

  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Η ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει ξεκάθαρα θέση άμεσα.

   Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, να οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας, στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων.

     Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση- συρρίκνωση του ΕΣΥ, για την κατάργηση του μέτρου και των ποινών της διαθεσιμότητας, για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών με μόνιμη – πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου