Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης : Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021)

για τη συνέχιση της απεργίας αποχής και την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11/10 έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

  • Ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.

  • Η «αξιολόγηση» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και απορρίφθηκε μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

  • Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.

  • Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για να σταματήσει τον αγώνα μας.

  • Η απεργία αποχή δεν αμφισβητήθηκε ως νόμιμη μορφή απεργίας και μπορούμε να τη συνεχίσουμε.

  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε μορφή απεργίας μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων στην απεργία αποχή, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 11/10, να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε την απεργία αποχή με την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

Με δεδομένη την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη με μοναδική αιτιολογία «την έλλειψη δημόσιου διαλόγου» και όχι καταχρηστική, προτείνουμε η ΟΛΜΕ να καλέσει σε διάλογο το Υπουργείο Παιδείας με την προϋπόθεση να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να συμπαραταχθούν με τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και των σωματείων μας και να απαιτήσουν με τη δράση τους λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


Η Γενική Συνέλευση (13/10/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου