Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες η κυβερνητική προσπάθεια συγχώνευσης εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Το ΥΠΑΙΘ με εντολές προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιχειρεί να προκαλέσει μείωση τμημάτων, με άμεσο αποτέλεσμα την τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού και άρα μεγάλες περικοπές σε προσλήψεις αναπληρωτών. Άμεσο αποτέλεσμα: η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 28, 29 ακόμα και 30 μαθητές ανά τμήμα.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, την ώρα που μιλάνε για έξαρση της πανδημίας ,, όταν συνάδελφοί μας και μαθητές νοσούν και τα κρούσματα σε σχολεία καταγράφουν σημαντικά ποσοστά, στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα αδιαφορώντας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις δυσμενείς μορφωτικές συνέπειες για τους μαθητές που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, που καλούνται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία.

Οι χιλιάδες συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων γίνονται προκειμένου να εξοικονομηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δια της μεθόδου «της εξαφάνισης» των κενών. Κενά που η Υπουργός ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται!

Αυτό είναι το υγειονομικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας! Αυτό είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα στη διδασκαλία σε τμήματα των 29 μαθητών, από την υπουργό Παιδείας που κατά τα άλλα ενδιαφέρεται να βελτιώσει τα σχολεία μέσω αξιολόγησης! Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και ομοσπονδιών για 15άρια τμήματα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και η πολιτική των περικοπών γίνεται επιστήμη.

Μετά τις συγχωνεύσεις, το επόμενο βήμα θα είναι η έμμεσα αύξηση του ωραρίου με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών (έχει φροντίσει για αυτό ο νόμος 4823, όπου αρκεί η απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, προφανώς με άνωθεν εντολές), και η κάλυψη των κενών με τοποθέτηση εκπαιδευτικού που θα καλείται είτε να διδάσκει λιγότερες ώρες σε όλα τα τμήματα (όλοι να πάρουν λίγα ψίχουλα διδασκαλίας … ) είτε να διδάσκει εκ περιτροπής (μισά τμήματα τον ένα μήνα, τα άλλα μισά τον άλλο).

Οτιδήποτε αρκεί να μην γίνουν άλλες προσλήψεις και διορισμοί, οτιδήποτε αρκεί να γίνουν αιματηρές περικοπές! Εκατοντάδες θέσεις εργασίας σαρώνονται σε όλη τη χώρα. Και όλα αυτά χωρίς έγγραφες εντολές, παρά μόνο με πιέσεις που ασκούνται άτυπα!

Την ίδια ώρα οι προτεραιότητές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ , στις οποίες δε «χωρούν» οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, είναι οι απανωτές δικαστικές προσφυγές ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών, που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τα δις ευρώ για φρεγάτες και Rafale, για τη γαλλική πολεμική βιομηχανία και στρατεύματα του ΝΑΤΟ!

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Απαιτούμε: 

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης. Καμία συγχώνευση- Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα!

  • 15 μαθητές στο τμήμα.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούμε στη μείωση των τμημάτων, στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στις αντιεκπαιδευτικές συγχωνεύσεις. Καλούμε σε επαγρύπνηση ώστε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο να απαντάται άμεσα από το σωματείο, με άμεση ενημέρωση του ΔΣ και μαζική αντιμετώπιση από όλους μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου