Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Οι Εκλογές στις ΕΛΜΕ και η “καταχρηστική” καθυστέρηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας 


Οι Εκλογές στις ΕΛΜΕ και η “καταχρηστική” καθυστέρηση

του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλες οι ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια, Ευρυτανία) έχουν αναδείξει νέα Δ.Σ. Η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας όπως και  των ΕΛΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα λήγει στις 31/12/2021. Σε πλήθος σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εκπαίδευσης εδώ και δύο χρόνια εγκαλεί το Υπουργείο Παιδείας για αντιδημοκρατικές πρακτικές και αυταρχισμό. Άρνηση κάθε απόπειρας διαλόγου, προσφυγή στα δικαστήρια για το συντριπτικό όχι του κλάδου στην αξιολόγηση, νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία του 5%, δοτά ΠΥΣΔΕ, κατάργηση Ασύλου και θέσπιση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι μερικά μόνο από τα “κατορθώματα” του Υπουργείου, που ενεργεί σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική ατζέντα.

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν να σηκώσουν το γάντι των μαχών μέχρι τη νίκη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την υπεράσπιση της εργασίας και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών/τριών, δεν είχαν ούτε έχουν καμία βούληση να εκφράσουν τα συμφέροντα του κλάδου, του εκπαιδευτικού έργου και της μαθητικής νεολαίας! Εξάλλου, βολεύει που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν κρατούν την καυτή πατάτα της επιβολής πολιτικών που και οι ίδιες πρεσβεύουν. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της πρώτης θεσμοθέτησης προσοντολογίου και τηλεκπαίδευσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πασίγνωστη η θέση του για την αξιολόγηση...

Ενδεικτική είναι άλλωστε, η εικόνα στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (25/11), οπότε και αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης υποστήριξη σχεδόν όλου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στην αξιολόγηση! Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων ψήφισε πως η θέση της ΕΛΜΕ στη 2η συνέλευση των προέδρων είναι «Δεν κάνουμε τίποτε!» ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που το υπουργείο δίνει διαρκώς παρατάσεις, συνειδητοποιώντας πως ο αυταρχισμός του δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα! Αυτή ήταν η θέση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, την ώρα που πρωτοβάθμια σωματεία και μεμονωμένα συνάδελφοι/ισσες πανελλαδικά βρίσκουν κάθε τρόπο (στάση εργασίας, απεργία αποχή από τα πρωτοβάθμια σωματεία – που κατατέθηκαν και ως προτάσεις των Παρεμβάσεων στη συνέλευση – κωλυσιεργία και βλέπουμε…) να μην υποκύψουν στους κυβερνητικούς εκβιασμούς! Στην ίδια διαδικασία μέλος του Δ.Σ. έφτασε στο σημείο να διαφημίζει την αξιολόγηση, λέγοντας ότι: “τα τρία μεγαλύτερα σχολεία της Λιβαδειάς, (4ο Γυμνάσιο, 1ο και 2ο Λύκειο) είναι υπέρ της αξιολόγησης.”

Μας αξίζει αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία; Μας εκφράζει αυτή η εκπροσώπηση;

Αν σε αυτό το ζοφερό σκηνικό προσθέσουμε και το νόμο Χατζηδάκη, που βάζει αμέτρητα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, προσπαθώντας να διαλύσει τα σωματεία, τότε ο οδοστρωτήρας που θα ισοπεδώσει κάθε εργασιακό, δημοκρατικό, συνδικαλιστικό δικαίωμα έχει περάσει ήδη τις πύλες...

Η λογική λέει, λοιπόν, ότι η απάντησή μας θα έπρεπε να είναι περισσότερη κι όχι λιγότερη Δημοκρατία! Οι περισσότερες ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ έχουν κάνει ήδη εκλογές και κάποιες θα κάνουν εκλογές αμέσως μετά τις γιορτές. Επιλέγουν την ανανέωση της εντολής τώρα!

  • Με φρεσκοεκλεγμένα Διοικητικά Συμβούλια.

  • Με ενσωμάτωση των νεοδιόριστων και νέων αναπληρωτών ως μέλη.

  • Με ζωντανές και μαζικές διαδικασίες!

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε γραφειοκρατικές ηγεσίες, που επιδιώκουν να προσφύγουν στα δικαστήρια για να διοριστούν οι ίδιοι εκπρόσωποι του 2019 ή του 2018!

«Καλά Χριστούγεννα» χωρίς απεργία… από ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ!

Κατέβασε ρολά από τώρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία! Την ώρα που ο κόσμος στενάζει από ακρίβεια και πανδημία, κι ενώ έρχεται νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν προχωρά ούτε καν στην καθιερωμένη απεργία κατά του προϋπολογισμού, που φέτος κόβει 820 εκ. από την Υγεία. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν έχουμε αγωνιστικές προσδοκίες από τη ΓΣΕΕ, εξάλλου βρίσκεται στη νιρβάνα του συνεταιρισμού με το κεφάλαιο. Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έκριναν πως «δεν υπάρχει κλίμα για απεργία»! Μάλιστα όταν το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσιζε 24ωρη απεργία μέσα στο Νοέμβρη, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σφύριξε «καλά Χριστούγεννα» με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΜΕ! Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ένα απογευματινό συλλαλητήριο στις 16 Δεκέμβρη και τέλος, και μάλιστα παρά τη συμμετοχή 400 σωματείων στη σύσκεψη στο Σπόρτιγκ, που διακήρυξε ότι θα υπάρξει απεργιακή απάντηση ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη. Μένουν μόνο οι σημαντικές κλαδικές μάχες, αλλά χωρίς απεργία συνολικοποίησης σε γραμμή ανατροπής ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη και την αντεργατική επίθεση.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί άμεσα!

Δημοκρατικές εκλογές στα σωματεία και αγωνιστικός συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να ανατρέψουμε τον νόμο Χατζηδάκη!

Εμπρός για Δημοκρατία κι Ελευθερία παντού!

Να τελειώνουμε με τα συνδικαλιστικά λοκ-νταουν!

Όπως καταργήθηκε ο Νόμος Χρυσοχοΐδη στον δρόμο, όπως αχρηστεύθηκε πέρσι ο Νόμος Κεραμέως στον κάθε Σύλλογο, έτσι να καταργηθεί κι ο Νόμος Χατζηδάκη στη συνέλευση, στην κάλπη και στους αγώνες!

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, να αναλογιστεί τις ευθύνες του, και να ορίσει άμεσα εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου