Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η υγεία για λίγους και εκλεκτούς


Τους 186 έφτασαν στις 9/12 οι διασωληνωμένοι, που βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ! Αποκαλύπτεται έτσι η γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, χθες ήταν 130, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.475 θάνατοι.

Τι φταίει όμως για τα υψηλά επίπεδα θανάτων στην Ελλάδα, πέρα από το θέμα των ΜΕΘ; Καταρχάς, πολλοί ασθενείς covid φτάνουν πια στα νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση, αποτέλεσμα της έλλειψης στοιχειώδους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις γειτονιές και στις κοινότητες. Τίποτα δεν έκανε η κυβέρνηση γι’ αυτό. Δεύτερο, είναι τόσο τεράστιες οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, που στις εφημερίες ένας γιατρός πρέπει να δει δεκάδες αρρώστους, συχνά πάνω από 60 έως και 100! Υπάρχουν τραγικές περιπτώσεις με ασθενείς να επιδεινώνονται ραγδαία ή και να καταλήγουν πριν ακόμα τους δει ο γιατρός! Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της οικογένειας του 14χρονου κοριτσιού που πέθανε από κορονοϊό στη Λαμία. Τέσσερις ώρες περίμενε σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου. Όταν ήρθε γιατρός, αφού οι συγγενείς έβαλαν τις φωνές, ήταν αργά…

 

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η υγεία για λίγους και εκλεκτούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου