Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                             08-02-2022

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ

ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στη Λάρκο οι οποίοι δίνουν εδώ και δυο χρόνια έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να εξασφαλίσουν την εργασία τους , να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους , για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε την φωνή και την ψυχή μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τις οικογένειές τους και τους κατοίκους της περιοχής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους και στηρίζουμε την οργάνωση μετώπου αντίστασης απέναντι στο ειδεχθές και εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης που δεν ρίχνει μόνο στην ανεργία τους 1200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ , αλλά τους ξεσπιτώνει κιόλας.

Στηρίζουμε λοιπόν τα δίκαια αιτήματά τους , όπως οι ίδιοι τα έχουν διατυπώσει , ήτοι:

  1. Τη διασφάλιση ενιαίας και συνολικής παραγωγικής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

  2. Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

  3. Τη διασφάλιση της καταβολής του μόχθου τους που τους χρωστά ως εργοδότης στο 100%. 

Είμαστε στο πλευρό τους στο δίκαιο αγώνα τους.

΄Όλοι μαζί στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!!!

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των μαθητών των σχολείων γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στέλνοντας τη δική τους δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς. Οι μαθητές δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα και παλεύουν για τις οικογένειές τους. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Φωτεινή Μητσικώστα και μετέφερε την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τις οικογένειες τους ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί μέσα στο σχολείο μορφώνουν τη νέα γενιά και ταυτόχρονα βρίσκονται μαζί τους στο δρόμο αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή.

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ οι οποίοι δίνουν εδώ και δυο χρόνια έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να εξασφαλίσουν την εργασία τους, να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

- Την διασφάλιση ενιαίας και συνολικής παραγωγικής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

- Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

- Την διασφάλιση της καταβολής του 100% του μόχθου τους, που τους χρωστάει ο εργοδότης.

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας θα συμμετέχει στην ανοιχτή Σύσκεψη – Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 , ώρα 10.30΄το πρωί στον Κινηματογράφο Ίλιον, εντός του εργοστασίου, για τον συντονισμό μεγάλου Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που θα απαιτεί τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους καθώς και όλους τους πολίτες του Νομού μας να δώσουν παρόν στη Σύσκεψη- Συλλαλητήριο για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 9.00΄το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Ζάππειο Λιβαδειάς για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στη Λάρυμνα. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 22610 28344 του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς, μέχρι την Παρασκευή, από ώρα 9.00΄π.μ. έως 2.00΄το μεσημέρι. Από τη Θήβα Θα αναχωρήσει λεωφορείο για τη Λάρυμνα από το ΚΤΕΛ στις 9 π.μ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου