Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Αγώνας για την ειρήνη των λαών στην  εποχή των  πολεμικών αναμετρήσεων. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ              Άμφισσα 27-03-2022

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Αγώνας για την ειρήνη των λαών στην  εποχή των  πολεμικών αναμετρήσεων. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μια  σημαντική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων όπου οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα. Η αιτία του πολέμου: ο ανταγωνισμός της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) με την Ρωσία και την Κίνα. Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη να περικυκλώσει τη Ρωσία, η ανοικτή στοχοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας τα τελευταία χρόνια και η νέα κούρσα εξοπλισμών σηματοδοτούσε αυτή την επικίνδυνη πορεία. 

ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται ως εκφραστές της ελευθερίας αλλά οι καταγγελίες τους κατά της Ρωσίας είναι τελείως υποκριτικές, καθώς είναι αυτοί που συνέβαλαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που εισέβαλλαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που ισοπέδωσαν τη Συρία, που στήριξαν και στηρίζουν το αντιδραστικό και εθνικιστικό καθεστώτος της Ουκρανίας. 

Δίπλα τους και η κυβέρνηση της ΝΔ που εμφανίζεται ως ο καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και σε στόχο αντιποίνων.  Η 5ετή συμφωνία, συνέχεια των συμφωνιών των προηγούμενων κυβερνήσεων, για αναβάθμιση των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και υποδομών, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο και στη Λάρισα, εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους και θα φέρνουν νέα δεινά στο λαό. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα από την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας. Ενώ ταυτόχρονα οξύνεται και ο ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την άλλη, η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με την «προστασία των λαών του Ντόνμπας από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά από την  υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης της Ρωσίας στην περιοχή της Ουκρανίας κι ευρύτερα.

  Οι ανταγωνισμοί αυτοί απειλούν συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι η πιο μεγάλη απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος, μπροστά στην παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες που μετρούν νεκρούς, προσφυγιά και φτώχεια. Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αυτούς.

Ο ουκρανικός λαός δεν χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε την ΕΕ, ούτε τη Ρωσία. Χρειάζεται ανεξαρτησία και αλληλεγγύη για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον, με λαϊκή κυριαρχία.

Επιτακτικά αναγκαίο για την ειρήνη των λαών και τη ζωή που τους αξίζει, είναι, και στη χώρα μας, ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα παλεύει ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στην πολεμική προετοιμασία και στις στρατηγικές συμφωνίες (Ελλάδα-ΗΠΑ-Γαλλία κλπ) και την τυχοδιωκτική και πολεμοχαρή πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Δεν έχουμε αυταπάτες. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η Ελλάδα όχι μόνο είναι εφαλτήριο πολεμικών ενεργειών, αλλά γίνεται στόχος σε περίπτωση αντιποίνων, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εργαλείο πολέμου των Νατοϊκών.

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

  • Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις.

  • Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα), όχι στην μετατροπή τους σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου