Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ανοιχτή επιστολή της αναπληρώτριας Όλγας Σεβαστίδου

 


Να βάλουμε τέλος 

στο συνδικαλισμό 

της ανάθεσης και 

της υποταγής!




25/5 στις εκλογές της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, δυναμώνουμε το σωματείο μας, βάζουμε πλώρη για ανυποχώρητους, μαζικούς, νικηφόρους αγώνες!

Ψηφίζουμε για ένα σωματείο που θα δίνει μάχες επιβολής & διεύρυνσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων & των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας!

Ο κόσμος της αναπλήρωσης, της εργασιακής επισφάλειας και περιπλάνησης, αφού υπηρέτησε σε τέσσερα ή και πέντε σχολικές μονάδες, ξόδεψε ολόκληρους μισθούς σε ενοίκια και οδοιπορικά (από τα οποία θα επιστραφούν ψίχουλα σε περίπου ένα χρόνο), υπηρέτησε τη μόρφωση των μαθητών/τριών και οικοδόμησε δεσμούς μαζί τους, ετοιμάζεται γι ακόμα μία χρονιά να ξαναζήσει τη μέρα της μαρμότας από την αρχή: Απόλυση, ΟΑΕΔ, μετακομίσεις, οικονομική εξουθένωση, άγχος, ανεργία, αβεβαιότητα. Ο κόσμος της εκπαίδευσης συνολικά, ως κομμάτι της πλατιάς πληττόμενης πλειοψηφίας, βαριανασαίνει στη μέγγενη δυσβάσταχτων λογαριασμών, φόρων, ακρίβειας, απειλών πολέμου, ενώ καραδοκεί η δαμόκλειος σπάθη της αυτοαξιολόγησης και της καταστροφικής αξιολόγησης/ κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων.

Μετά το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, παρά την «έκπληξη» του ΓΓ Κόπτση για τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι επεξεργάζονται τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2023, μαζί με προσοντολόγιο, αφού αν δεν πιάσει κανείς τη βάση στη βαθμολογία του ΑΣΕΠ δεν θα μετράνε ούτε τα μόρια ούτε η προϋπρεσία! Η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των πτυχίων αποτελεί πάγια επιδίωξη κυβερνήσεων σε πλήρη συμφωνία με τις οδηγίες της ΕΕ και ΟΟΣΑ. Η αναγνώριση και ισοτιμία των κολλεγίων, η απαίτηση απόκτησης δεκάδων χαρτιών προκειμένου να μετρηθούμε στις λίστες της ανεργίας και της αναπλήρωσης του προσοντολογίου, οι συγχωνεύσεις τμημάτων κ.ά. δείχνουν την κατεύθυνση. Η δημόσια εκπαίδευση μπαίνει σε ευθεία αμφισβήτηση!

Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χρησιμοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο για την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των κομματικών επιτελείων, με μοναδικό σκοπό την ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτ(ρι)ών συναδέλφ(ισσ)ων σε πλαστά διλήμματα: Προσοντολόγιο ή γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ!

Η βαρβαρότητα που ζούμε δεν είναι ανίκητη!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πρωτοβάθμια σωματεία στα οποία έχουν την πλειοψηφία δυνάμεις του ανυποχώρητου αγώνα προχώρησαν σε απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, καλύπτοντας όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που μάχονται για ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό σχολείο, που θα αγκαλιάζει και θα καλύπτει το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού και θα υπηρετεί τις μορφωτικές του ανάγκες! Με δημόσιες καταγγελίες, στάσεις εργασίας και διαμαρτυρίες συσπείρωσαν τους εκπαιδευτικούς έδωσαν μάχη για την κατάργηση των 3μηνών συμβάσεων, του προσοντολογίου, διεκδίκησαν μόνιμους διορισμούς και στάθηκαν στο πλευρό κάθε εκπαιδευτικού, απέναντι σε διευθυντικές αυθαιρεσίες, απειλές και τρομοκρατία. Αντίθετα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της διαχείρισης, της ανάθεσης, των στείρων καταγγελιών και της επίκλησης της αλλαγής του κυβερνητικού/κοινοβουλευτικού συσχετισμού αποψίλωσαν τις δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος και οριοθέτησαν τη δυναμική του.

Ήρθε η ώρα να δούμε κατάματα την ευθύνη της ψήφου μας και της συμμετοχής μας τόσο στις εκλογές όσο και στις γενικές συνελεύσεις, ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ανημποριάς και της ματαίωσης! Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε μία ζωή στο ύψος των αναγκών και των ονείρων μας!

Στις εκλογές 25/5 για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, να δυναμώσουμε την παράταξη που κράτησε ψηλά τις σημαίες του αγώνα!

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολογίου.

  •  Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

  •  Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

  •  Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.

  • Κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων

  • Άμεση καταβολή των οδοιπορικών κάθε μήνα σε όλους τους εκπαιδευτικούς

Όλγα Σεβαστίδου, 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού, 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, Γυμνάσιο Διστόμου, Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Λιβαδειάς. Μέλος της Αγωνιστικής Ενότητας http://voiotiasparemvaseis.blogspot.com/  (Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, Συσπειρώσεις, Κινήσεις http://paremvaseisde.gr/) και του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών http://sidonistikoanapliroton.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου