Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

   Αισθανόμαστε την ανάγκη να χαιρετίσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές της ΕΛΜΕ στις 25/5, σε μια δύσκολη περίοδο όπου δεχόμαστε την παρατεταμένη επίθεση από την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, με την πλήρη στήριξη των κυβερνητικών παρατάξεων.

   Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και εκλέξαμε ξανά 1 αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΟΛΜΕ  και 3 αντιπροσώπους για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

       Δηλώνουμε ότι είτε εντός είτε εκτός του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα αγωνιστικό σωματείο που θα ενώνει, θα αγωνίζεται με δύναμη, αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και θα φέρνει ΝΙΚΕΣ , μακριά από την συναίνεση και τα σφιχταγκαλιάσματα με κυβερνήσεις και κράτος.

         Υπερασπίζουμε την εργασία μας, τα δημοκρατικά συλλογικά μας δικαιώματα , το δημόσιο σχολείο.

Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στους αγώνες

    Η επιστροφή στις Γενικές Συνελεύσεις, η οργάνωση επιτροπών αγώνα, η ενίσχυση και μαζικοποίηση των αυθεντικών διαδικασιών βάσης, η επιμονή στη δραστηριοποίηση των  πρωτοβάθμιων σωματείων, των ΕΛΜΕ και στο συντονισμό τους, είναι η απάντηση στην αγωνιστική απραξία που μας επιβάλλει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για να αλλάξει ρότα ο κλάδος και η ομοσπονδία. Θα αγωνιστούμε, τόσο στο συνέδριο όσο και μετά απ’ αυτό, να πάρει ο κλάδος αποφάσεις αγώνα και να προετοιμαστεί αποφασιστικά για τις μάχες που πρέπει να δώσουμε με το ξεκίνημα της χρονιάς και άμεσα με όπλο την απεργία αποχή και το συντονισμό ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ για το σταμάτημα της αξιολόγησης στα σχολεία. 

 Στο 20ο συνέδριο οι Παρεμβάσεις θα συμβάλουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως στο 16ο συνέδριο του 2013, όταν πραγματοποιήσαμε ένα από τα πιο καθοριστικά συνέδρια του κλάδου, για να υπάρξουν αγωνιστικές αποφάσεις και σχέδιο αγώνα. Με βασικούς άξονες να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την ανατροπή της  διαρκούς λιτότητας και απαξίωσής μας, την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και συνολικά την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. 

Δεν θα κάνουμε πίσω! Δεν έχει τελειώσει τίποτα, θα πάμε μέχρι τέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου