Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Εξετάσεις PISA: Η πανάκριβη φιέστα πήρε «μηδέν»!


Ακόμη ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης προς το υπουργείο Παιδείας έστειλαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού την Τετάρτη 18/5, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων PISA για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ διοργανώθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από πολλά σχολεία σε αρκετές πόλεις. Ενδεικτικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα η αποχή ξεπέρασε το 70%, ενώ σε αρκετά σχολεία δεν έγιναν καν εξετάσεις

Όλα αυτά, παρότι το υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά επιχείρησε να σπείρει τρομοκρατία και να εκβιάσει μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τη Δευτέρα 16/5, η Νίκη Κεραμέως κατέφυγε για πολλοστή φορά στα δικαστήρια για να εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη και να σταματήσει τον αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στις εξετάσεις PISA, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει για την Τετάρτη 18/5 ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έπειτα από την πίεση πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων.

Ωστόσο, τα πρωτοβάθμια σωματεία και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν στάση εργασίας ενάντια στην ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και η μέρα των εξετάσεων κατέληξε για το υπουργείο Παιδείας σε ένα μεγάλο φιάσκο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες ενισχύουν τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και προωθούν την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και την αξιολόγηση-καρατόμηση των εκπαιδευτικών, κόστισαν 2 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, τα σχολεία και συνολικά η δημόσια παιδεία στενάζουν εξαιτίας της διαχρονικής υποχρηματοδότησης.

https://prin.gr/2022/05/exetaseis-pisa-fiasko/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου