Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ: Η συμμετοχή του κλάδου στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι εγγύηση για την αγωνιστική συνέχεια της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Η συμμετοχή του κλάδου στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι εγγύηση για την αγωνιστική συνέχεια της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Να σταματήσουμε τη σκευωρία κατά του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ
·                     Μαζικά να συμμετέχουμε στο Δ.Σ. την Τετάρτη 22/6, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
·                     Μαζικά να συμμετέχουμε και στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 23/6, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης.

Η συμμετοχή του κλάδου στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι εγγύηση για την αγωνιστική συνέχεια της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 15/6 οι παρατάξεις ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ οδήγησαν για άλλη μια φορά σε αναβολή τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπου θα συζητούνταν οι καταγγελίες τους σε βάρος του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ, αλλά και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Αυτή τη φορά το πρόσχημα ήταν οι «υποχρεώσεις» του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ που δεν εμφανίστηκε. Για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του ΔΣ (7/6, 14/6, 15/6) δεν εμφανίζονται ή αποχωρούν. Παράλληλα αποχώρησαν από τη διαδικασία δύο γενικών συνελεύσεων (19/5, 9/6)  και περιφρονούν προκλητικά τις δημοκρατικές αποφάσεις του κλάδου που ζητά την εφαρμογή του καταστατικού.  Δηλαδή το αυτονόητο που επιβάλλεται από τη στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου και τη συνδικαλιστική δεοντολογία για να μην σπιλώνεται ένας αγωνιστής συνδικαλιστής και να μην οδηγείται η ΕΛΜΕ σε εκφυλισμό και απαξίωση σε μια κρίσιμη περίοδο για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.
Η παρουσία του κλάδου στις μέχρι τώρα διαδικασίες, συνεδριάσεις του ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, έχει αποτρέψει την αντικαταστατική και αντιδημοκρατική διαδικασία που επιχειρήθηκε αρχικά να επιβληθεί από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ. Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την πλειοψηφία τους σε έδρες στο ΔΣ για να απομακρύνουν τον πρόεδρο επειδή διαφωνούν μαζί του, είτε γιατί είναι οπαδοί του ψευτοδιαλόγου του υπουργείου Παιδείας (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ) είτε γιατί βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο λόγω του «ειρηνοπόλεμου» που κηρύσσουν ενάντια στην κυβέρνηση. Το καταστατικό απαιτεί συγκεκριμένες κατηγορίες, εξέταση της βασιμότητάς τους και παραπομπή, αν υπάρχει, στην Ελεγκτική Επιτροπή, με τελικό κριτή τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ. Θέλουν να αποφύγουν αυτή τη διαδικασία όπως ο διάβολος το λιβάνι, γιατί όσα προσάπτουν είναι αβάσιμα. Το καταστατικό και οι συλλογικές αποφάσεις της ΕΛΜΕ καθόρισαν και καθορίζουν τη στάση του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ.
Οι παρατάξεις ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, αν και έχουν πλειοψηφία στο ΔΣ, αποφεύγουν την καταστατική διαδικασία γιατί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους εκπαιδευτικούς με τη σκευωρία τους και την προφανή στόχευση να παραλύσει η ΕΛΜΕ, να μην παίξει ξανά ρόλο καταλύτη σε μια αγωνιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στα μέτρα που δρομολόγησε η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κομματικός συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ μέχρι και σήμερα αποφεύγει να καταθέσει έγγραφη καταγγελία στο ΔΣ, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπό του, όπως προβλέπει το καταστατικό, ώστε να συζητηθούν τα όσα συκοφαντικά για «οικονομικές ατασθαλίες» διαδίδουν στα σχολεία τα στελέχη του. Τι να απαντήσει εξάλλου στα συντριπτικά στοιχεία που έχει καταθέσει ο Χ. Ζαγανίδης, τους εγκεκριμένους οικονομικούς απολογισμούς, τις αποδείξεις για τις δαπάνες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κ.α. Έχει επιλέξει να αιωρούνται οι βρομιές και να σπιλώνεται ένας ακέραιος και αγωνιστής εκπαιδευτικός, γιατί το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να απαντήσει πολιτικά στην αγωνιστική πρόταση των Παρεμβάσεων.
Το αδιέξοδο του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν θα γίνει αδιέξοδο των ΕΛΜΕ. Η μαζική συμμετοχή του κλάδου στις διαδικασίες της ΕΛΜΕ θα εγγυηθούν τη δημοκρατική λειτουργία και την αγωνιστική συνέχεια της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ. Για να λάμψει η αλήθεια και να απαντηθούν οι σκευωροί. Για να συζητηθούν τα δεδομένα από την κυβερνητική επίθεση στην εκπαίδευση και να παρθούν αποφάσεις υπεράσπισης του σχολείου και του εκπαιδευτικού, στη βάση των διεκδικήσεων του κλάδου. Πέρα από τη λογική του συνένοχου και θεατή που επιλέγει ο κυβερνητικός και κομματικός συνδικαλισμός, στο δρόμο των μαχητικών αγώνων που έφεραν νίκες και έβαλαν φραγμούς στη μνημονιακή επέλαση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο Δ.Σ. την Τετάρτη 22/6, στις 7.00 μ.μ.,  στην ΕΔΟΘ και στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 23/6, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου