Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Όχι στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ουκρανία.  Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία  έχει ανοίξει την προοπτική για ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη και  αποτελεί   ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων, όπου οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί θα επιλύονται όλο και πιο συχνά με προσφυγή στα όπλα.

Η αιτία του πολέμου βρίσκεται στη νέα φάση του ανταγωνισμού των ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, ώστε να δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη και εξουσία, κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς.

ΗΠΑ και Ε.Ε. με όπλο την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, οξύνουν τα τελευταία χρόνια τον ανταγωνισμό με  Κίνα και  Ρωσία. Η ένταση της αντιπαράθεσης, των πολεμικών επεισοδίων, των προσβολών κατά των εδαφών των αυτόνομων περιοχών του Ντονμπάς έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Συνοδεύτηκε με αύξηση των εξοπλισμών, αποστολή  στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή,  πολύπλευρη στήριξη του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας  και ιδιαίτερα των φασιστικών δυνάμεων μέσα σε αυτό, της ενίσχυσης του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας και στις δύο πλευρές των συνόρων.

 Η απόφαση της κυβέρνησης Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία  δεν έχει να κάνει με την «προστασία των λαών του Ντόνμπας από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά καθορίζεται από την  υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης  και του κεφαλαίου της Ρωσίας στην περιοχή της Ουκρανίας κι ευρύτερα.

ΗΠΑ και Ε.Ε. σήμερα αξιοποιούν την επίθεση της Ρωσίας για να κλιμακώσουν τα επιθετικά τους σχέδια. Πίσω από τις υποκριτικές καταγγελίες τους  βρίσκεται το κέρδος και η επιδίωξη της κυριαρχίας τους  στην κούρσα για τις σφαίρες επιρροής, η κλιμάκωση του ανταγωνισμού για τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και πόρων, τον έλεγχο πρώτων υλών, την προώθηση των εμπορικών και ευρύτερα οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών.

 Οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ  συμμετέχουν στην κλιμάκωση φροντίζοντας παράλληλα κάθε χώρα την διαφύλαξη των συμφερόντων και των δικών της πολυεθνικών .Ηδη ανακοίνωσαν διπλασιασμό των κονδυλίων για νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα  την ίδια στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας. Η απειλή του πολέμου για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου, κοινωνικού αγαθού.

Στην ίδια τροχιά κινείται και η ελληνική κυβέρνηση που “βιάστηκε” να προχωρήσει την απολιγνιτοποίηση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την εμπορευματοποίηση συνολικά της ενέργειας και μέσα από τα χρηματιστήρια, σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα ,ενώ εκτελεί επικίνδυνο ρόλο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

 Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους και επιθετικούς αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους. Οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα χρησιμοποιούνται για την προώθηση εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη, για την αποστολή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι βόμβες που σκάνε εκεί απειλούν όλους τους λαούς, απειλούν συνολικά την επιβίωση της ανθρωπότητας και είναι η πιο μεγάλη απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος, μπροστά στην παγκόσμια κυριαρχία δεν διστάζει να πνίξει στο αίμα, κινήματα, λαούς, χώρες ολόκληρες που μετρούν νεκρούς, προσφυγιά και φτώχεια. Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τους ανταγωνισμούς αυτούς.

      Ο ουκρανικός λαός δεν χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε την ΕΕ, ούτε τη Ρωσία. Χρειάζεται ανεξαρτησία και αλληλεγγύη για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.

Μόνο οι λαοί και η εργατική τάξη μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη.

Ο παλαιικός αγώνας για ειρήνη και η πάλη ενάντια στην πολεμική κλιμάκωση και τη μετατροπή της χώρα μας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.  Ενώ  εντείνονται τα καθημερινά προβλήματα, εκτοξεύεται η ακρίβεια, δίνεται λαβή για νέες επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες, θέλουν να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο.

Είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την στιγμή να αγωνιστούμε με τα σωματεία μας, με το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα,  με συλλαλητήρια , συγκεντρώσεις και πολύμορφες δράσεις στα σχολεία μαζί με τους μαθητές μας ώστε:

·    Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή. Οι λαοί θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.

·      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ από την Ελλάδα Καμία εμπλοκή της Ελλάδας καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική  αποστολή.

·     Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.

·      Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις

·    Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, όχι στο όργιο των εξοπλισμών και στους άξονες πολέμου,

·     Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

·    Πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα στη βαρβαρότητα και τους πολέμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου