Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες! Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη

 Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ                Ίλιον, 16- 03 – 2022

gelmeda.blogspot.com

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες! Όχι στον πόλεμο, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην κούρσα των εξοπλισμών. Συλλαλητήριο Σάββατο 19 Μάρτη στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια 3.00μμ, πορεία στη Βουλή

    Στις 19 Μάρτη ενώνουμε την φωνή μας στους δρόμους και σε πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, πολλές φορές με φιλελεύθερο μανδύα, των καταστροφών και της πείνας. Δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται σε ναυάγια στο Αιγαίο και χιλιάδες ακόμα στη Μεσόγειο, αντιμέτωποι με τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης φρούριο. Παγώνουν στο φράχτη του Έβρου και επαναπροωθούνται παράνομα στην Τουρκία.

   Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ οδηγεί χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και αναπήρους στη φρίκη των στρατοπέδων στα νησιά και την ενδοχώρα. Στρατόπεδα που μετατρέπονται σε νέες Αμυγδαλέζες, σε κλειστές φυλακές με τείχη και ελεγχόμενη είσοδο. Σε περίοδο πανδημίας, οι πρόσφυγες στερούνται ΑΜΚΑ και τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία. Την ίδια στιγμή ο Μηταράκης βάζει στο στόχαστρο τις κοινότητες των μεταναστών, ιδιαίτερα μέσα από τις συμφωνίες με τις κυβερνήσεις του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν, θέλοντας να επιβάλει παντού συνθήκες Μανωλάδας. Αυτή η εγκληματική πολιτική ανοίγει το δρόμο για να βγουν ξανά οι φασίστες με τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές, όπως έγινε στη Σταυρούπολη, το Ν. Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά.

   Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η αντιπαράθεση του Ρωσικού και του Ουκρανικού κράτους, το ξαναμοίρασμα των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Κασπία και στον Καύκασο έχει θύματα τον ουκρανικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής. Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, μεγάλα και μικρότερα γεράκια του πολέμου, αυτοί που δημιούργησαν αυτές τις εκρηκτικές καταστάσεις, υποκρίνονται τους φιλεύσπλαχνους και τους φιλειρηνιστές, ενώ συνεχίζονται άδικοι πόλεμοι σε όλο τον πλανήτη. Τα νέα κύματα προσφύγων δείχνουν ακριβώς αυτό, παρόλο που οι νεοφιλελεύθεροι της Ε.Ε., υποκρίνονται ότι τους καλοδέχονται, ονομάζοντάς στους «ξανθούς με γαλανά μάτια».

  Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην φρίκη του πολέμου. Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και όχι για εξοπλισμούς.

  Διεκδικούμε να μπει τέλος στη φρίκη των πνιγμών των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΦΡΟΝΤΕΞ και του Λιμενικού, να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις.

  Διεκδικούμε άσυλο, στέγη στις γειτονιές, χαρτιά στους μετανάστες, να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες, να πάρουν ΑΜΚΑ όλοι-ες και να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στις πρωινές ζώνες. Απαιτούμε να μπει τέλος στις προκλητικές αποφυλακίσεις των νεοναζί, όπως του Πατέλη και του Μίχου.

   Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου