Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ  ΚΟΠΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ– ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

 Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                   Άμφισσα 22-03-2022

ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ  ΚΟΠΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! ΝΙΚΑ!

Νέες απειλές αυταρχισμού του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρου Κόπτη αναφορικά με την αξιολόγηση.  Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών, σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους, ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ βάζει στο στόχαστρο τον «ρεαλιστικό συμβιβασμό» της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΟΕ , δηλαδή τα «ενιαία κείμενα» που εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ και «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα γράφονται σε αυτά.  

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, έστειλε … τελεσίγραφο πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα, γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Η απεργία -αποχή είναι πλέον μονόδρομος

για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και τον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ!

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με την επέλαση του αυταρχισμού, των αυθαιρεσιών και των παρατυπιών του ΥΠΑΙΘ.

Ο δεύτερος κύκλος της μάχης ξεκίνησε με την απεργία -αποχή  και τον συντονισμό των 22 μέχρι τώρα πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ να μην προχωρούν ανεμπόδιστα! Αλλεπάλληλες παρατάσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αξιολόγησης δείχνουν ότι ο «άταφος νεκρός» της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση, μπορεί να ενταφιαστεί οριστικά για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αντίσταση στον αυταρχισμό και την αξιολόγηση.

Διογκώνεται το κύμα στήριξης κι αλληλεγγύης προς τις/ους 114 διωκόμενες/ους απεργούς εκπαιδευτικούς προϊσταμένες-ους νηπιαγωγείων και διευθυντ(ρι)ες ΔΣ, Γυμνασίων και Λυκείων που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή, δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ και έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χιλιάδες υπογραφές, εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σχολεία και εργατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα κατακλύζουν το διαδίκτυο δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, ψηφίσματα που ζητάνε να παρθούν πίσω οι  ολοκληρωτικής έμπνευσης, ποινές και η  χουντικού τύπου ποινικοποίηση της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή μας  σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής. Να μην αποδεχτούμε  να γίνουμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης. Να μη συναινέσουμε  στη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και να υπερασπίσουμε  το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματά τους. Να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός μορφωτικού κοινωνικού κινήματος που θα διεκδικεί έναν «άλλο» ρόλο για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.

Συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία -αποχή και απέχουμε από κάθε διαδικασία υλοποίησης της αξιολόγησης, διευρύνουμε το μέτωπο των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει Α/Α!

Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, ψηφίζουμε μαζικά την απεργία -αποχή για τη νίκη του αγώνα μας!

Έχουν χρέος ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν νέα απεργία αποχή ,σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: O Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση – Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου