Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Μια μεγάλη νίκη του αγώνα από την απόφαση του εφετείου για τις/τους νεοδιόριστες/ους… με πολιτικές και νομικές ευκαιρίες

 της Ρέππα Ντίνας

Μια μεγάλη νίκη του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος αποτελεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου που δικαιώνει κατ’ αρχήν τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020 και ακυρώνει κάθε πράξη ακύρωσης των μονιμοποιήσεών τους που έγινε από τις/τους διευθυντές εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ, ενώ ουσιαστικά υποχρεώνει στην άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020. Και λέμε κατ’ αρχήν, γιατί, όπως θα καταδείξουμε παρακάτω, η απόφαση στην ουσία ανοίγει τον δρόμο των μονιμοποιήσεων όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Ο τονισμός αυτός, έχει μεγάλη σημασία, γιατί παρ’ όλο το προφανές της απόφασης, γίνεται προσπάθεια από διάφορες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις και καλοθελητές να μειωθεί πολιτικά και νομικά η σημασία της ενώ το υπουργείο παιδείας θα κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει την εφαρμογή της απόφασης.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.....

Μια μεγάλη νίκη του αγώνα από την απόφαση του εφετείου για τις/τους νεοδιόριστες/ους… με πολιτικές και νομικές ευκαιρίες - Σελιδοδείκτης (selidodeiktis.edu.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου