Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Με αυταρχισμό η κυβέρνηση, ανυποχώρητος αγώνας η απάντηση του κινήματος!

 Σε ένα καλοκαίρι που οι λίγοι πάνε διακοπές ενώ οι υπόλοιποι φτάνουν το πολύ μέχρι  τα χωριά τους γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν,  ένα καλοκαίρι που  η Ελλάδα φλέγεται, τα δάση αποψιλώνονται για να φυτρώσουν  ανεμογεννήτριες «πράσινες» πηγές κερδών, η δημόσια υγεία αποδομείται, οι παραλίες ξεπουλιούνται στους ιδιώτες και η ελληνική  κυβέρνηση χρηματοδοτεί πολεμικές αποστολές, η εκπαίδευση αντιμετωπίζει πρακτικές που παραπέμπουν στις μαύρες εποχές των διώξεων και της τρομοκρατίας. Κατακαλόκαιρο, προκειμένου να περάσει η αξιολόγηση, ο κόσμος της εκπαίδευσης δοκιμάζεται με νέες μεθόδους τρομοκράτησης, εντατικοποίησης, χειραγώγησης. Τα εκβιαστικά τηλέφωνα  και τα απειλητικά μηνύματα στο ηλ. ταχυδρομείο δε σταματούν. Συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις μαθητών κάτω από την απειλή πειθαρχικών, εκτεταμένοι εκβιασμοί για δηλώσεις μετανοίας-συμμετοχής στην αξιολόγηση με κλειστά σχολεία, παραδειγματική επιβολή πειθαρχικών και παύσεων για να εμπεδωθεί το κλίμα απειλών και τρομοκρατίας. Ευθεία επίθεση στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Χαρακτηριστικά, Διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης Α΄Βάθμιας & Β΄Βάθμιας καλούν νεοδιόριστες/ους και διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/ους που Απεργούν -Απέχουν (Χαλκιδική, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Αργολίδα, Β’ Αθήνας, Δυτική Αττική, Πάτρα, Χανιά, Θεσ/νίκη) να παραλάβουν κλήσεις σε πειθαρχικά, εκτός και αν στείλουν μέσω email  ή με υπεύθυνη δήλωση μέσω gov (!!) την πρόθεσή τους να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν. Κι όλα αυτά με κλειστά σχολεία και εν μέσω καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα πάνω από 1000 τμήματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμπτύσσονται καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα, αγνοώντας τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.  Μόνο στην ΠΕ Αττικής   τα κατηργημένα τμήματα ξεπερνούν τα 200. Με απειλές και έκνομες εγκυκλίους καλούνται προϊστάμενοι/διευθυντές σχολείων να καταστρατηγήσουν αποφάσεις ΣΔ ως προς την δημιουργία τμημάτων.

Ο Πιερρακάκης αρέσκεται να φτιάχνει πλατφόρμες ψηφιακού «φροντιστηρίου» και «σχολείου» ευτελίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη. Την ίδια στιγμή οι φετινοί/ές νεοδιόριστοι/ες και αναπληρωτές/τριες βρίσκονται αντιμέτωπες/οι με την απελπισία, μιας και η αναζήτηση κατοικίας αναδεικνύεται σε «βραχνά» με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν θα χαρούν ή θα κλάψουν για τον διορισμό τους ή την πρόσληψή τους. Οι μετακινήσεις γίνονται όλο και ακριβότερες και ο αρχικός καθαρός μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ.  Αλλά και οι γονείς καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Τα σχέδιά τους χαλάει η απόφαση του διοικητικού εφετείου για τη Δυτική Αττική που αποτελεί  νίκη του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος και δικαιώνει κατ’ αρχήν τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020, ακυρώνει κάθε πράξη ακύρωσης των μονιμοποιήσεών τους που έγινε από τις/τους διευθυντές εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ, ενώ ουσιαστικά υποχρεώνει στην άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020. Η απόφαση στην ουσία ανοίγει τον δρόμο των μονιμοποιήσεων όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Τα σχέδιά τους χαλάει η απόφαση της 93η ΓΣ της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση που επαναπροκηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Τα σχέδιά τους χαλάνε οι χιλιάδες απεργοί που αντιστέκονται σθεναρά, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που με τη στάση τους αυτή αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, στην εμπορευματοποίηση/ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. 

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αυταρχισμό η κυβέρνηση, ανυποχώρητος αγώνας η απάντηση του κινήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου