Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή συνάδελφο Ηλία Σμήλιο

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συνάδελφο Ηλία Σμήλιο!
Η ΕΛΜΕ ΕΎΒΟΙΑΣ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 15/5/2019  του αγωνιστή εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς. Ο συνάδελφος Η. Σμήλιος κατηγορείται ως «υποκινητής» της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης με την επίκληση του μισού ποινικού κώδικα. Στήνεται έτσι ένα σκηνικό δικαστικής ομηρίας και απειλών για βαριές ποινές, ενώ το  αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο των πλειστηριασμών που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στο απυρόβλητο.
Το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει κυβερνητική σφραγίδα, είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές και τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι μαχητικές μορφές αγώνα, που ξεπερνάνε την τυπική διαμαρτυρία για την τιμή των όπλων. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τράπεζες, τα funds που εκπροσωπούν συμφέροντα ακόμα και μέσα στο πολιτικό σύστημα.
Η δικαστική δίωξη είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Όπως και με κάθε άλλη προσπάθεια να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτό της κατοικίας, σε Αργολίδα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα και Αθήνα, η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία τους, τις τοπικές συλλογικότητες και τους συντονισμούς τους, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων όσοι ζουν σ' αυτή τη χώρα στη στέγη, το ρεύμα, το νερό. Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας τώρα για:
·           Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες και κράτος
·           Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων
·           Κατάργηση του "Ιδιώνυμου" και άμεση παύση κάθε δίωξης για τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


 ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και τις διώξεις των αγωνιστών!


Ω, τι ωραία που είναι η ζωή στη “μετα”-μνημονιακή εποχή!!!

Σου τάζουν αύξηση 20(!) ευρώ στους μισθούς πείνας και την ίδια ώρα…

Ø     σου αρπάζουν το σπίτι και όποια μικρή περιουσία σου απέμεινε, με πλειστηριασμούς (4.247 μέχρι το τέλος του χρόνου!), κατασχέσεις λογαριασμών και πολύ σύντομα με έξωση από το σπίτι που σου πήρε η τράπεζα στον πλειστηριασμό γιατί προτίμησες να ‘χεις ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι αντί τη χιλιοπληρωμένη δόση του δανείου να πληρώσεις…
Ø     σου κόβουν το ρεύμα και το νερό και σ’ απειλούν αν δεν ξοφλήσεις τα χρέη σου η ΔΕΗ με κατάσχεση και η ΕΥΑΘ με αφαίρεση υδρομέτρου…
Ø     σου βάζουν νέα διόδια παντού, ακόμη και μέσα στην πόλη κι αυξάνουν για άλλη μια φορά τις τιμές τους, κάνοντας την πόλη φυλακή κι απαγορεύοντας στην ουσία ακόμη και τις ελάχιστες μετακινήσεις που το πενιχρό σου εισόδημα σου επέτρεπε…
Ø     στήνουν δίκες και διώξεις όχι γι αυτούς που τα σπίτια μας αρπάζουν και τη ζωή μας καταστρέφουν, μα ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη παραπέμπουν τα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ σε δίκες με βαριές κατηγορίες (στις 15 του Μάη η πρώτη με κατηγορούμενο έναν …δάσκαλο!)
Ως πότε θα ανέχεσαι ....

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της οικονομικής βίας στη Θεσσαλονίκη κι όλη τη χώρα έδειξε ότι με ΜΑΖΙΚΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ κι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ, μέσα από τα σωματεία μας, τις συλλογικότητες γειτονιάς, τους φοιτητικούς συλλόγους και το Συντονισμό τους, μπορούμε φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. να βάλουμε, να τους σταματήσουμε!
Ας ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα!
Τετάρτη 26 του Σεπτέμβρη, 1.30μ.μ., Τσιμισκή και Αριστοτέλους


Διαβάστε όλο το κείμενο στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου