Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ «ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ» ΤΜΗΜΑΤΑ.
 ΝΑ  ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ.
                                        
Παράσταση διαμαρτυρίας  της ΕΛΜΕ την Δευτέρα 24/9 στις 2μμ , στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Βοιωτίας

Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίες και υπομνήματα των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και τις τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες προτάσεις των σχολείων, εξακολουθούν να μην εγκρίνονται από το υπουργείο δεκάδες ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, τα ΓΕΛ και τα γυμνάσια.
Στην περιοχή μας δεν έχουν εγκριθεί  5 τμήματα στα ΕΠΑΛ ,7 Ο.Π. στα ΓΕΛ ,υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με 28 έως και 32 μαθητές. Σε ορισμένα γυμνάσια λειτουργούν τμήματα β΄ ξένης γλώσσας  με  34 μαθητές, αφού η εγκύκλιος απαγορεύει να ξεπερνούν τα ξενόγλωσσα τμήματα τα τμήματα γενικής παιδείας, ενώ εξαφανίζεται η επιλογή των Γαλλικών ή των Γερμανικών  ως β΄ ξένη γλώσσα.
Η πλήρης εφαρμογή της Υ.Α Φίλη του 2016 για τον ασφυκτικό και αντιπαιδαγωγικό  ελάχιστο αριθμό μαθητών, προκειμένου να συγκροτηθούν τμήματα σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ και κατευθύνσεων και Ο.Π. στα ΓΕΛ, έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση από τον χάρτη εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα  και τώρα επεκτείνεται και στα ΓΕΛ. 
  Οι μαθητές εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την ειδικότητα, την Ο.Π. ή την ξένη γλώσσα που επιθυμούν και έχουν ήδη ξεκινήσει ή να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο ή στην χειρότερη εκδοχή για τους εργαζόμενους μαθητές των εσπερινών να εγκαταλείψουν τελείως το σχολείο.

Είναι φανερό πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την έγκριση των ολιγομελών, αν δεν αποτραπεί, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση των μικρότερων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και θα οδηγήσει σε λιγότερα και μεγαλύτερα σχολεία, που θα μπορούν να καλύπτουν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών. Η μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία θα συμπαρασύρει και θα μειώσει τα τμήματα γενικής παιδείας.
Βάλλει επίσης εναντίον των  εργασιακών  δικαιωμάτων  των εκπαιδευτικών, αφού η μη έγκριση των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ σημαίνει νέα πλεονάσματα εκπαιδευτικών, περικοπή θέσεων αναπληρωτών, καθυστερεί και περιπλέκει τις υπηρεσιακές μεταβολές.
 Η απαρέγκλιτη τήρηση των δημοσιονομικών κοφτών και των αιματηρών πλεονασμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, η ψήφιση της συγχώνευσης σχολείων στα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης  τον Γενάρη του 2018 βάλλει ευθέως εναντίον της δημόσιας παιδείας ως κοινωνικού αγαθού.
Καμιά αναμονή, τα περιθώρια στενεύουν!
Η  καθολική αντίδραση   εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων είναι η μοναδική διέξοδος, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. 

Τώρα χρειάζεται μαζική αποφασιστική κινητοποίηση για :
        να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και να μπορούν όλα τα παιδιά να σπουδάζουν στο σχολείο τους.
        Να διαχωριστούν άμεσα τα πολυπληθή τμήματα  γενικής παιδείας, ξενόγλωσσα, κατευθύνσεων.
        Ανώτερος αριθμός 20 μαθητές στο τμήμα -15 στις κατευθύνσεις.
        Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
        Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές.

Συμμετέχουμε  μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την 
Δευτέρα 24/9 στις 2μμ , 
στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας

          
                                            ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου