Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ: Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή θα μπλοκάρουμε και την Α2 φάση της αξιολόγησης!

Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ [ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ]

Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή θα μπλοκάρουμε και την Α2 φάση της αξιολόγησης!

Συναδέλφισσες/οι

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί, όπως έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει και με επιταχυνόμενους ρυθμούς σήμερα, την αξιολόγηση, στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και της υποταγής των εκπαιδευτικών. Έτσι, τώρα, ανοίγει και την πλατφόρμα για το πεδίο Α2 της ατομικής αξιολόγησης. Κυβέρνηση και υπουργείο επαναλαμβάνουν τις γνωστές απειλές προς τους εκπαιδευτικούς, “παραδέχονται” όμως ταυτόχρονα, όπως διαφαίνεται και μέσα από τη πρόσφατη σχετική εγκύκλιό τους, ότι παρά τις απειλές στους νεοδιόριστους συναδέλφους η αντίσταση στην αξιολόγηση είναι ισχυρή και τα σχέδιά τους δεν προχωρούν.

Από την πλευρά μας καλούμαστε να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη σαν ένας άνθρωπος! Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, απαιτούμε άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, διαφυλάσσουμε τα δικαιώματά μας και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων. Γι΄ αυτό καλούμε:

· Τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή (ΑΑ). Όσες/οι δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην ΑΑ να το πράξουν άμεσα.

· Τις/τους διευθύντριες/ντές Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ να συμμετέχουν καθολικά στην ΑΑ από κάθε διαδικασία ατομικής αξιολόγησης που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, και η οποία αφορά ΟΛΟΥΣ τους/τις εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από χρόνια υπηρεσίας ή θέσης στην ιεραρχία της εκπαίδευσης. Οι διευθυντές/ντριες καλούνται από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρουν τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων/ισσών τους και να βρεθούν απέναντί τους. Οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι διευθύντριες/ντές έχουν τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής τους στην ΑΑ και της ακύρωσης στην πράξη αυτού του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου.

· Όλες/ους τις/τους συναδέλφους να υπερασπίσουμε με σθένος το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την ισότητα και την δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων και να ταχθούμε χωρίς περιστροφές με τον αγώνα που δίνει όλος ο κλάδος, καθηγητές – δάσκαλοι - νηπιαγωγοί! Το διακύβευμα είναι ύψιστης σημασίας και αφορά πρώτα απ’ όλα στο δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και στον ίδιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τις άλλες 2 ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας, θα συνδιοργανώσουμε νέα συνάντηση των συναδέλφων που έχουν διοριστεί από το 2020 και μετά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου