Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ούτε στον Εύοσμο ούτε πουθενά! – Έξω οι «αξιολογητές» από τα σχολειά!

Καθημερινά γίνεται φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί συλλογικά θα πετούν τους αξιολογητές έξω από τα σχολεία υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο.

«Σταματήσαμε την αξιολόγηση στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, επισημαίνει η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κανένας με τις αξιολογήσεις! Όχι στον ατομικό δρόμο που επιβάλλει η κυβέρνηση

Όλοι με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου! Μάθημα αξιοπρέπειας!

Υπογράφουμε όλοι απεργία αποχή, το ισχυρό μας όπλο! Στηρίζουμε τους νεοδιόριστους!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε΄ΕΛΜΕ – Θ

Ισχυρό το σημερινό μήνυμα (16/1/2024) από τον αγώνα που δίνουμε να σταματήσουμε την αξιολόγηση, με αποδέκτη την κυβέρνηση, τους συμβούλους-αξιολογητές, άλλους πρόθυμους να στρώσουν το δρόμο στην αξιολόγηση. Σταματήσαμε την προγραμματισμένη αξιολόγηση με την παρουσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ και συνάδελφους από το σχολείο του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου και από άλλα σχολεία.

Η αγωνιστική ενότητα του κλάδου συνεχίζεται και μπορούμε παντού να σταματάμε τους συμβούλους – αξιολογητές. Οι συνάδελφοι από κάθε σχολείο να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις προγραμματισμένες διαδικασίες της αξιολόγησης και ως ΕΛΜΕ μαζί με τους συναδέλφους να τις σταματάμε. Άμεσα να ενημερώνεται η ΕΛΜΕ και όλοι οι συνάδελφοι να υπογράψουν την απεργία αποχή γιατί σε άλλους νομούς, όπως την Αχαΐα ξεκίνησαν να καλούν για την αξιολόγηση και παλιότερους συναδέλφους (τους διορισμένους από το 2003 έως το 2009).

Η προσπάθειά τους να επιβάλλουν πάση θυσία την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών συνδέεται και τροφοδοτεί την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης που προωθούν αυτήν την περίοδο. Το κλίμα ανασφάλειας, ομηρίας και αυταρχισμού που προωθούν μέσω της αξιολόγησης αυτήν την κατεύθυνση θέλουν να ενισχύσουν.

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι σε εξέλιξη με μέτρα που ψηφίζονται ή ετοιμάζονται για να ψηφιστούν. Ιδιωτικά πανεπιστήμια σε βάρος της δημόσιας παιδείας. Εθνικό απολυτήριο με σκληρά πλέγματα εξετάσεων για την εισαγωγή στην Γ/βαθμια εκπαίδευση. Ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς για να βοηθηθούν στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων τους. Αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση με κυρίαρχο το ρόλο των δυνάμεων της αγοράς.

Η αντεπίθεση του κινήματος της εκπαίδευσης άρχισε με τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 11/1, οι αγώνες που συνεχίζονται και με νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 18/1 διαμορφώνουν παρακαταθήκες νίκης. Πρέπει όμως να ενισχυθούν τώρα με αποφάσεις πολύμορφου αποφασιστικού αγώνα διαρκείας με ΓΣ που θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αναγκαίου πανεκπαιδευτικού μετώπου. Το σύνθημα ή αυτοί ή εμείς αποκτά νέα διάσταση για να ανατρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

Στη μάχη της αξιολόγησης χρησιμοποιούν όλο το οπλοστάσιό τους. Εκβιάζουν τους νεοδιόριστους με τη μονιμοποίησή τους. Προσέφυγαν στα δικαστήρια για την απεργία αποχή για μέντορες συντονιστές για να συμπαρασύρουν σε υποχώρηση τους εκπαιδευτικούς στη μάχη που δίνουν κατά της ατομικής αξιολόγησης. Υπουργοί, γραμματείς, όσοι θέλουν να τους διευκολύνουν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απειλούν, τρομοκρατούν, εκφοβίζουν. Προσπαθούν να εμφανίσουν τη συμμετοχή στην Α/Α κατά της αξιολόγησης, που αποτελεί καθιερωμένη μορφή απεργίας, ως παράβλεψη καθήκοντος για να ακολουθήσουν οι απειλές τους. Σε κανέναν εκπαιδευτικό δεν στερήθηκε μισθός λόγω της συμμετοχής του στην Α/Α, όπως και σε κανένα στέλεχος δεν του στερήθηκε η δυνατότητα να ξαναγίνει, ούτε υπήρξε αναπληρωτής που δεν διορίστηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία αποχή. Είναι απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Με τους αγώνες μας θα την σταματήσουμε!

  • Οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποταχθούμε! Όλοι οι συνάδελφοι να στηρίξουμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και την ομόφωνη απόφαση του κλάδου (ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ 11/2/2023). Υπογράφουμε όλοι τη δήλωση της ΟΛΜΕ της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση.

  • Η απεργία αποχή καλύπτει σε όλες τις φάσεις από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, συνάντηση με τον αξιολογητή, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας, έκθεση αυτοαξιολόγησης κλπ, ενώ, αν αξιολογητής ορίσει ημέρα για να μπει στην τάξη μας καλυπτόμαστε με τις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ (τρίωρες) και της ΕΛΜΕ(μονόωρες, δίωρες, τρίωρες). Ενημερώνουμε την ΕΛΜΕ για τις συναντήσεις που βάζουν οι αξιολογητές για να τους σταματήσουμε όλοι μαζί.

  • Καλούμε τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης να ορίσει θέμα συνεδρίασης του «ΠΥΣΔΕ» σχετικά με το εξώδικό που κατέθεσαν οι ΕΛΜΕ και να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με βάση τα νέα στοιχεία που καταθέσαμε.

  • Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Πέμπτη 18/1 στις 12μ. στην Καμάρα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου