Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Οι γονείς του Γυμνασίου Μανταμάδου αντιδρούν στην δίωξη μαθητών λόγω κατάληψης – «Επιχείρηση αυταρχισµού της Πολιτείας εναντίον των παιδιών µας»

 Στο στόχαστρο βρέθηκαν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Μανταμάδου Λέσβου, αφού καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως κατηγορούμενοι, από την αστυνομία, λόγω της συμμετοχής τους σε κατάληψη που πραγματοποιήθηκε πριν από εννέα μήνες. «Περιπολικά εισβάλλουν σε σχολεία χωρίς καμία έγκριση, πέρα από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, "ανακρίνοντας" αυθαίρετα και ζητώντας από ανήλικους μαθητές πληροφορίες και εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις τους» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μανταμάδου

«Απαιτούµε άµεση παύση αυτών των παράλογων διώξεων» τονίζουν οι γονείς του γυμνασίου Μανταμάδου και εξηγούν ότι «ακόμη τραγικότερο είναι πως οι ίδιες κρατικές και εισαγγελικές αρχές που επιδεικνύουν τόσο ζήλο για να διώξουν τους μαθητές μας, σιώπησαν όταν έλειπε διδακτικό προσωπικό για μήνες και χάνονταν διδακτικές ώρες. Σιώπησαν όταν περιπολικά εισβάλλουν σε σχολεία χωρίς καμία έγκριση, πέρα από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, “ανακρίνοντας” αυθαίρετα και ζητώντας από ανήλικους μαθητές πληροφορίες και εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις τους».

Σύμφωνα με το LesvosPost.com, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων μέχρι τις τοπικές αρχές και τους βουλευτές και τα μαθητικά συμβούλια, να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στους μαθητές που διώκονται άδικα για να παύσουν οι διώξεις. «Δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιούνται τα παιδιά μας για το θάρρος τους να ορθώσουν το ανάστημά τους υπέρ της παιδείας. Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι αγώνας όλων μας», τονίζουν οι γονείς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Μανταμάδου:

«Οι γονείς και οι κηδεµόνες του Γυµνασίου και του Λυκείου Μανταµάδου παρακολουθούµε αποσβολωµένοι αλλά µε αγανάκτηση και οργή, την επιχείρηση αυταρχισµού που έχει εξαπολύσει η Πολιτεία εναντίον των παιδιών µας. Μια επιχείρηση καταστολής, που ξεκίνησε από την αυτονόητη και δίκαιη κινητοποίηση των µαθητών τον περασµένο Γενάρη, όταν στάθηκαν όρθιοι για να υπερασπιστούν το δικαίωµα στη δηµόσια και δωρεάν τριτοβάθµια εκπαίδευση.

Εδώ και ηµέρες, ανήλικα παιδιά καλούνται -τηλεφωνικά- από την αστυνοµία για ανωµοτί καταθέσεις, δηλαδή ως κατηγορούµενοι, χωρίς καµία εξήγηση για το λόγο της κλήσης, για κινητοποιήσεις που έγιναν πριν από εννέα µήνες! Το γεγονός αυτό δεν µπορεί παρά να ερµηνευτεί ως µια προκλητική πράξη εκφοβισµού και προσπάθεια φίµωσης όχι µόνο της µαθητικής κοινότητας, αλλά και των γονιών που στάθηκαν στο πλευρό τους.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεµόνων του Γυµνασίου και του Λυκείου Μανταµάδου καταγγέλλουν απερίφραστα αυτή την εκστρατεία καταστολής, που έχει στόχο όχι µόνο να τροµοκρατήσει, αλλά να εξουδετερώσει κάθε φωνή που τολµά να υπερασπιστεί τη δηµόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Οι ενέργειες αυτές είναι καθαρές ενδείξεις αυταρχισµού και κρατικού εκφοβισµού, και αποσκοπούν στη φίµωση κάθε µορφής αντίδρασης ή διεκδίκησης.

Απαιτούµε άµεση παύση αυτών των παράλογων διώξεων και δεν θα επιτρέψουµε να στοχοποιούνται τα παιδιά µας, που το µόνο τους «έγκληµα» ήταν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο µέλλον. Πάγια θέση µας είναι ζητήµατα που αφορούν την εκπαίδευση θα πρέπει να λύνονται µε τους φορείς που την απαρτίζουν.

Ακόµη τραγικότερο είναι πως οι ίδιες κρατικές και εισαγγελικές αρχές που επιδεικνύουν τόσο ζήλο για να διώξουν τους μαθητές µας, σιώπησαν όταν έλειπε διδακτικό προσωπικό για µήνες και χάνονταν διδακτικές ώρες. Σιώπησαν όταν περιπολικά εισβάλλουν σε σχολεία χωρίς καµία έγκριση, πέρα από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, «ανακρίνοντας» αυθαίρετα και ζητώντας από ανήλικους µαθητές πληροφορίες και εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν θα αφήσουµε αυτή την εκστρατεία καταστολής να περάσει απαρατήρητη. Οι µαθητές µας και οι οικογένειές τους δεν είναι εγκληµατίες. Η διεκδίκηση του δικαιώµατος στη δηµόσια και δωρεάν παιδεία για όλους είναι αναφαίρετο δικαίωµα και δεν θα επιτρέψουµε να αντιµετωπίζεται ως παραβίαση του ποινικού κώδικα.

Ζητάµε:

  • Άμεση παύση των διώξεων!

  • Παρέμβαση των βουλευτών µε αναφορά και ερώτηση στα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για την επιχείρηση τρομοκράτησης ανηλίκων µαθητών

  • Καλούμε την ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, τις ενώσεις Γονέων, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήµο Δυτικής Λέσβου, τα 15µελή και το σύνολο των µαθητών αλλά και όλους τους φορείς να µη δείξουν καµιά ανοχή και να σταθούν στο πλευρό µας, απέναντι σε κάθε επιχείρηση τροµοκράτησης της µαθητικής κοινότητας.

  • Οι µαθητές µας δεν είναι µόνοι. Θα παραµένουµε στο πλευρό τους, γιατί ο αγώνας για δηµόσια και δωρεάν παιδεία δεν είναι µόνο δικός τους – είναι αγώνας όλων µας».

    https://thepressproject.gr/oi-goneis-tou-gymnasiou-mantamadou-antidroun-stin-dioxi-mathiton-logo-katalipsis

Ντρέπεται κι η ντροπή με την απόφαση των 6 στην ΟΛΜΕ.

 Τρίτη 15/10 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συνεδριάζει έχοντας στην ημερήσια διάταξη το θέμα των διώξεων στον Πειραιά. Στην προηγούμενη συνεδρίαση (9/10) οι 6 (ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΚ ΠΕΚ) είχαν καταψηφίσει πρόταση για προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας στις 23/10 , που μαζί με τις στάσεις εργασίας που θα προκήρυσσαν οι ΕΛΜΕ , θα μετατρεπόταν σε 24ωρη απεργία που θα άνοιγε τον δρόμο για μεγάλη συμμετοχή στην κρίσιμη κινητοποίηση στην ΠΔΕ , στις 10π.μ. , για την κλήση σε απολογία των δύο συναδέλφων από τον Πειραιά με την απειλή της δυνητικής αργίας για τη συνδικαλιστική τους δράση και τον αγώνα τους κατά της αξιολόγησης. Για να γίνει κατανοητή η κρισιμότητα της κατάστασης , να σημειωθεί εδώ ότι η δυνητική αργία αποτελεί ωμή κρατική παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία πριν καν αυτή αρχίσει, και αποτελεί οιωνό απόλυσης, της πρώτης απόλυσης από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστική δράση μετά τη Μεταπολίτευση. Και προφανώς ανοίγει επικίνδυνους δρόμους παγίωσης της βιομηχανίας διώξεων που στήνει το υπουργείο παιδείας στην προσπάθεια να επιβάλει την αξιολόγηση στους/στις συναδέλφους/ισσες που βάζουν πάνω απ΄όλα την αξιοπρέπειά τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα αντίστοιχα μορφωτικά των μαθητ(ρι)ών τους και συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, αρνούμενοι/ες να υποκύψουν στους χουντικής κοπής εκβιασμούς (απειλητικά τηλεφωνήματα από ΔΔΕ, ραβασάκια και προσκλήσεις στη ΔΔΕ «δι υπόθεσιν τους»). Η ύπαρξη 24ωρης κινητοποίησης θα διευκόλυνε και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της ΔΟΕ , στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα αναδείκνυε την 23η Οκτώβρη σε μέρα πανεκπαιδευτικού ξεσηκωμού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των διώξεων, των μισθών πείνας, των αυξήσεων-κοροϊδία, των συγχωνεύσεων τμημάτων και της αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με σκοπό την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και τη μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε ιδιωτική επιχείρηση που θα λειτουργεί με όρους κερδοφορίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλληλέγγυοι συνδικαλιστές από άλλες ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου και οι ίδιοι οι διωκόμενοι (ένας από τους οποίους είναι αναπληρωτής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ), προκειμένου να μεταφέρουν στο Δ.Σ. το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία, και να θέσουν κι αυτοί το αίτημα για την κήρυξη στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ 8-11 το πρωί της 23/10. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΟΛΜΕ έφτασαν και αιτήματα από 50 περίπου ΕΛΜΕ απ΄όλη την Ελλάδα, οι οποίες δήλωναν ότι έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας 11-2 και ζητούσαν από την ομοσπονδία τη στάση 8-11.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις, οι 6 επιχείρησαν να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν την ασφυκτική πίεση που τους ασκήθηκε ζητώντας να μεταφέρουν την πρόταση στις παρατάξεις τους κι επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Την επόμενη μέρα έστειλαν πρόταση απόφασης με την οποία η ΟΛΜΕ να καλεί(!!) τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν στάσεις εργασίας 8-11 προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΔΕ. Αυτό είναι πρωτοφανές! Στάσεις εργασίας με τις οποίες «συμφωνεί» η ΟΛΜΕ, δεν προκηρύσσονται από την ίδια, αλλά καλεί τις ΕΛΜΕ να το κάνουν. Προφανώς η κατάπτυστη αυτή πρόταση πέρασε με 6-5 , εφόσον ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΑΣΕ μειοψήφησαν.

Με την ντροπιαστική αυτή πρόταση οι 6 ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο στις πρώτες απολύσεις και στέλνουν σήμα στήριξης στην κυβέρνηση. Την ίδια κυριολεκτικά στιγμή ανακοινώνεται ότι ο ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής προχωρεί στην καθαίρεση 14 στελεχών (δ/ντες-υποδ/ντες-προϊστάμενες νηπιαγωγείων) που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ενώ στη Βοιωτία επιδόθηκαν παραπεμπτικά στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό για τον ίδιο λόγο, και στο Κιλκίς έχουν ήδη παραπεμφθεί 13 συνάδελφοι/ισσες. Αντίστοιχες παράτυπες έως παράνομες διώξεις υπήρξαν το καλοκαίρι στη ΔΠΕ Πέλλας, ενώ η ΔΔΕ Αχαΐας και η ΔΔΕ Χανίων ετοιμάζονται να καθαιρέσουν διευθυντές που δεν αξιολόγησαν συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή των σωματείων τους. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και γενικά όπου υπάρχει αγωνιστικός παλμός ενάντια στην αξιολόγηση, «ακονίζονται μαχαίρια» και εκτοξεύονται απειλές προκειμένου να κάμψουν το φρόνημα και να σπείρουν τον πανικό ιδιαίτερα στους νεοδιόριστους συναδέλφους που βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας κι εκβιασμού σχετικά με τη μονιμοποίησή τους.

Για τους 6 της ΟΛΜΕ, όμως φαίνεται πως είναι απλώς Παρασκευή. Ούτε οι απολύσεις ούτε το απεργιακό δικαίωμα φαίνεται πως μπορούν να βαρύνουν περισσότερο από το μικροπαραταξιακό και κομματικό όφελος. Είναι δέσμιοι των κομμάτων τους, τα οποία κυβέρνησαν και προφανώς ετοιμάζονται να ξανακυβερνήσουν και δεν επιθυμούν να υπερβούν τις κόκκινες γραμμές που τους έχουν θέσει. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα αυτά, τα οποία έχουν τον ίδιο πυρήνα αντιλαϊκής πολιτικής και το μόνο που διαφοροποιείται είναι κάθε φορά το μίγμα και οι φραστικές διατυπώσεις.

Επειδή η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, ο καθένας και η καθεμία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Οι 6 της ΟΛΜΕ δε μέτρησαν ότι την επόμενη Πέμπτη κάποιοι συνάδελφοί μας μπορεί να μην έχουν δουλειά! Και απέναντι σ’ αυτό το ενδεχόμενο ήθελαν την ομοσπονδία δίπλα τους σαν γροθιά. Δυστυχώς ορισμένοι με την επονείδιστη αυτή απόφαση προσπαθούν να ακυρώσουν τις παρακαταθήκες και τις παραδόσεις μιας από τις αγωνιστικότερες ομοσπονδίες, και μάλιστα στο ιωβηλαίο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Αυτή η ομοσπονδία που θα θεωρούσε αιτία πολέμου την αμφισβήτηση της ελεύθερης σκέψης και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και θα κήρυττε τουλάχιστον απεργία την ημέρα που καλούν σε απολογία με απειλή απόλυσης, έναν εργαζόμενο που υλοποίησε απόφαση της ίδια της ομοσπονδίας! Όχι, όμως, η ΟΛΜΕ της οριακής πλειοψηφίας της θλιβερής εξάδας.

Θα πρέπει όλοι τους να γνωρίζουν ότι έχουν να λογοδοτήσουν μπροστά στον κλάδο, ο οποίος έχει υποστεί τόσο μεγάλη ταπείνωση με τους χαμηλούς μισθούς, τις εξευτελιστικές αξιολογήσεις και την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων! Εκτός αν έχουν ξεχάσει τι ακριβώς σημαίνει να ζεις και να δουλεύεις στο δημόσιο σχολείο με αυτές τις συνθήκες. Αυτό ακριβώς δείχνει η στάση τους καθώς και το γεγονός ότι στο Δ.Σ. η οριακή πλειοψηφία των 6 αποφάσισε να περιοδεύσουν στην Ελλάδα με χρήματα της ΟΛΜΕ, για να προπαγανδίσουν τη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο στον αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη για την κατάργηση του πραγματικού δια ζώσης συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Αλλά γι αυτό θα επανέλθουμε.

Ολ’ αυτά θα έπρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται, αν υπήρχε ίχνος φιλότιμου μέσα τους!

ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

στις 6:30 το απόγευμα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 23/10

    - στις 10:00 το πρωί στην ΠΔΑ Αττικής (Ξενίας, στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)

    - στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην απεργιακή συγκέντρωση της ΔΟΕ.

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Εκπαιδευτικός Όμιλος: Διαμαρτυρία ενάντια στο μπαράζ διώξεων της κυβέρνησης κατά συνδικαλιστών. Kινητοποίηση την Παρασκευή 18/10 στο Σύνταγμα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώρα 18.30 στην Πλατεία Συντάγματος και στις 23 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττική (ΠΔΑ), την ώρα που καλούνται σε απολογία οι διωκόμενοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί, «για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά-αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος αγωνιστών εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Με μπαράζ διώξεων η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς, με προφανή στόχο να καταστείλουν και να υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στην εκπαίδευση που αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης» καταγγέλλει στο κάλεσμα του το σωματείο.

Για τον λόγο αυτό, «στα πλαίσια αυτά έχουν αποφασιστεί απ’ τα πρωτοβάθμια σωματεία στην εκπαίδευση και άλλους φορείς κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18/10 το απόγευμα στις 6:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Επίσης την Τετάρτη 23/10 διοργανώνεται κινητοποίηση έξω απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24, κοντά στο σταθμό του μετρό Μέγαρο Μουσικής), την ώρα που καλούνται σε απολογία οι διωκόμενοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί».

Η ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου:

ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

6:30 το απόγευμα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 23/10 στην ΠΔΑ Αττικής 10:30 το πρωί

Για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά-αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος αγωνιστών εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με μπαράζ διώξεων η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς, με προφανή στόχο να καταστείλουν και να υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στην εκπαίδευση που αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Απέναντι στο κλίμα της καταστολής και τρομοκρατίας που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα απ’ τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, αναπτύσσεται ένα κλίμα αντίστασης και αγώνα, που καθημερινά δυναμώνει και ενισχύεται.

Στα πλαίσια αυτά έχουν αποφασιστεί απ’ τα πρωτοβάθμια σωματεία στην εκπαίδευση και άλλους φορείς κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18/10 το απόγευμα στις 6:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Επίσης την Τετάρτη 23/10 διοργανώνεται κινητοποίηση έξω απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24, κοντά στο σταθμό του μετρό Μέγαρο Μουσικής), την ώρα που καλούνται σε απολογία οι διωκόμενοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τα Προπύλαια που υπάρχει απεργιακή συγκέντρωση της ΔΟΕ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις αυτές για να σπάσει το κλίμα του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια σε βάρος του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος».

https://thepressproject.gr/ekpaideftikos-omilos-diamartyria-enantia-sto-baraz-dioxeon-tis-kyvernisis-kata-syndikaliston/

Συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από υγειονομικούς

Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και συνδικαλιστές από σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, στα πλαίσια της σημερινής πανυγειονομικής απεργίας. Οι υγειονομικοί έχουν υψώσει και ένα γιγαντοπανό έξω από το Υπουργείο με τα αιτήματά τους.

Συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από υγειονομικούς

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στις 18:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στις 18:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

O Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ απαιτεί να παρθούν τώρα πίσω οι διώξεις των τριών εκπαιδευτικών στον Πειραιά που απειλούνται άμεσα με αργία και απόλυση εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Οι διώξεις έρχονται σε συνέχεια της απόλυσης του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση του σωματείου του.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα όλα τα πειθαρχικά και οι διώξεις εργαζομένων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον Πειραιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο εκπαιδευτικοί (Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση και τη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει. Η Χρύσα Χοτζόγλου έχει κληθεί από το πειθαρχικό της ΠΔΕ για «ακρόαση» και κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό. Για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη αναμένεται αντίστοιχη κίνηση, με το ενδεχόμενο απόλυσης, επειδή είναι αναπληρωτής. Κλήση σε Ακρόαση έχει λάβει και εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας (παρότι μόλις συνταξιοδοτήθηκε…) με το ερώτημα της αργίας.

Αυτό ανοίγει την πόρτα για την επιτάχυνση όλων των υπόλοιπων πειθαρχικών στον Πειραιά, με στόχο τη θέση σε αργία συνδικαλιστών και σκοπό την τρομοκράτηση ολόκληρου του κλάδου. Δεκάδες άλλωστε είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Αυτοί που χτυπούν το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αυτοί που αναγκάζουν τα παιδιά να στοιβάζονται στις τάξεις και να μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους, αυτοί που θέλουν να τα αποθαρρύνουν από το σχολείο και τις σπουδές ώστε να γίνουν υλικό προς εκμετάλλευση «μια ώρα αρχύτερα», αυτοί είναι που θέλουν να διώξουν από τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Δεν θα τους περάσει!

Οποιοσδήποτε κλάδος αγωνίζεται και διεκδικεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομία, τις διώξεις, τις απολύσεις. Η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάει μαζί με την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Η επίθεση στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα πάει μαζί με την επίθεση στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν συλλογικά και να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα, την απεργία και τη διαμαρτυρία.

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  • ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4808/21 (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ)

Ανοιχτή επιστολή διωκόμενων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών του Πειραιά

Ανοιχτή επιστολή διωκόμενων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών του Πειραιά

Κάτω τα χέρια από την Χρύσα Χοτζόγλου, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη, τον Γιώργο Καββαδία – Να μην περάσουν οι πρώτες απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους από το Δημόσιο Σχολείο

Στις 23/10, στις 10 πμ (κατά την ακρόαση των Χρύσας Χοτζόγλου και Γιώργου Καββαδία) να είμαστε όλες και όλοι στην κινητοποίηση στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα)

Προς όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους,

Προς τις Γενικές Συνελεύσεις και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Προς τα ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ζούμε όλοι και όλες τη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών της ζωής και της δουλειάς μας. Το τελευταίο διάστημα, κάθε μέρα και περισσότερο βιώνουμε και την κατακόρυφη αύξηση των κυβερνητικών προσπαθειών να κατασταλεί κάθε αγωνιστική δράση και να ποινικοποιηθούν κατακτήσεις χρόνων, όπως η το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη διαμαρτυρία, στην διατύπωση άποψης.

Αυτό, πράγματι είναι το γενικό πλαίσιο. ΟΜΩΣ! Η πρόσφατη μεθόδευση του υπουργείου να επιχειρήσει να οδηγήσει με fast track διαδικασίες τρεις συναδέλφους στην αργία από τη δουλειά (και να ανοίξει το δρόμο στην απόλυσή τους) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! Είναι η πρώτη φορά που στήνονται απολύσεις από το Δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις ξεκίνησαν πριν 1,5 χρόνο στην Βθμια στον Πειραιά, πιλοτικά, και σήμερα έχουν γίνει δεκάδες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σε όλη την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι κάθε εφησυχασμός είναι λαθεμένος και επικίνδυνος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. Αφορά το αύριο των συνθηκών δουλειάς στο Δημόσιο Σχολείο. Αφορά το λαό και τα παιδιά του. Μας ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ – ανεξάρτητα πού και αν τοποθετούμαστε ιδεολογικά και πολιτικά ο καθένας και η καθεμία μας.

Οι πρώτες αργίες και απολύσεις μετά τη χούντα από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Καλούμε:

  • 'Ολες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πάρουν πάνω τους την υπόθεση να μαθευτεί παντού το ζήτημα αυτό και τον αγώνα να τους σταματήσουμε.

  • Τις συνελεύσεις και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να καλέσουν μαζικά στις 23/10 στις 10 πμ στην συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής, ώστε μετά να πορευτούμε προς τα Προπύλαια.

  • Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να βγάλουν την απαραίτητη στάση εργασίας.

  • Τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καλέσουν μαζικά στις 23/10 στις 10 πμ στην συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής, ώστε μετά να πορευτούμε προς τα Προπύλαια.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει την απαραίτητη στάση εργασίας.

  • Η ευθύνη των πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Ομοσπονδιών είναι ιστορική!

Οι διωκόμενοι για ποικίλους συνδικαλιστικούς λόγους:

Ζήσης Γκέρτσος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Γιώργος Καββαδίας, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Ακρίτας Καλούσης , πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

Δημήτρης Μητρόπουλος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, πρ. μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Δημήτρης Χαρτζουλάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Νεκτάριος Χατζηανδρέου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά,

Πάνος Χουντής, πρώην γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

Εκδήλωση αλληλεγγύης και αγώνα για τις διώξεις - Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας Τρίτη 15/10

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας απευθύνει κάλεσμα σε εκδήλωση αλληλεγγύης και αγώνα που διοργανώνει την Τρίτη 15/10 στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς που απειλούνται με απόλυση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στο Δημόσιο Σχολείο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ από τους Γ. Καββαδία, Δ. Χαρτζουλάκη και Χ. Χοτζόγλου. Αφορά όλο τον λαό - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμβαίνει το πρωτοφανές: Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζουν απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Αιτία των διώξεων είναι η αγωνιστική τους στάση, το ότι τόλμησαν να αντισταθούν στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που προωθείται στο δημόσιο σχολείο. Γιατί κινητοποιήθηκαν –μαζί με μαθητές και γονείς– ενάντια στο νέο, βαθιά ταξικό σχολείο που θέλει να επιβάλει η κυρίαρχη πολιτική με την «αξιολόγηση», τις συγχωνεύσεις, τις εξετάσεις PISA, την Τράπεζα Θεμάτων, την ΕΒΕ, το Εθνικό Απολυτήριο και τόσα άλλα.

Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν βασίζονται σε διατάξεις όλων του αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που έχει φροντίσει να ψηφίσει το σύστημα. Από τους αντεργατικούς νόμους-εκτρώματα Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, και του νόμου Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις, μέχρι ανελαστικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του νέου –κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της υποταγής– Ποινικού Κώδικα.

Η μεθόδευση των συνδικαλιστικών απολύσεων των τριών εκπαιδευτικών, αλλά και η σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, είναι το μήνυμα της κυβέρνησης ότι θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συνολικά.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνιστές της Καρδίτσας σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ την ΤΡΙΤΗ 15/10 στις 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον αγώνα, την απεργία!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Τετάρτη 16/10, 2.30 μμ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

(στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Να σταματήσει η διοικητική δίωξη των 7 μελών της Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ,

μεταξύ αυτών και του γραμματέα της Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ

• Απειλούν στον Πειραιά εκπαιδευτικό με δυνητική

αργία λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης

• Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται

Χ. Χοτζόγλου, Δ. Χαρζουλάκη, Γ. Καββαδία, 

μέλη ΕΛΜΕ Πειραιά

• Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

(Πειραιά, Θεσ/νίκη, Αθήνα, Κρήτη, Αχαΐα, κ.ά.)

• Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν οι ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ μαζική διαμαρτυρία που έγινε την Δευτέρα 14/10.

Διαβάστε τα κάλεσμα τα της Γ΄ & Ε¨ΕΛΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Τετάρτη 16/10, 2.30μμ, ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης

Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Προβολή της ταινίας Ο Γατόπαρδος του Λουκίνο Βισκόντι

 

ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ALAIN DELON

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 8.30 ΜΜ.

CINEPLEX ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Ο ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΣ

ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΝΟ ΒΙΣΚΟΝΤΙ

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι

Πρωταγωνιστούν: Μπαρτ Λάνκαστερ, Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινάλε, Πάολο Στόπα

«Ο Γατόπαρδος» για έναν νεαρό λάτρη του κινηματογράφου είναι μία αποκάλυψη σαν το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, για έναν νέο που θέλει να ανακαλύψει τη λογοτεχνία.

Η εμβληματική ταινία «Ο Γατόπαρδος» που γύρισε το 1963 ο «κόκκινος Βαρώνος», ο γαλαζοαίματος κομμουνιστής Λουκίνο Βισκόντι βρίσκεται σχεδόν πάντα ανάμεσα στις δέκα είκοσι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και είναι βασισμένη στο ομώνυμο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Σικελού συγγραφέα Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα.

Η ιστορία, που βασίζεται σε υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις, μας ταξιδεύει στη Σικελία του 1860, όταν ο Γκαριμπάλντι πολεμά για να ενώσει το νησί με την Ιταλία και η αριστοκρατία νιώθει την απειλή για την εξουσία της. Ο Δον Φαμπρίτσιο(Μπαρτ Λάνκαστερ) βλέπει στωικά την επερχόμενη αλλαγή, ενώ ο αριβίστας ανιψιός του Τανγκρέτι (Αλέν Ντελόν) βλέπει την επανάσταση ως μια ευκαιρία να αναρριχηθεί στη νέα τάξη πραγμάτων. Την ώρα που η Ιταλία προσπαθεί να διώξει από πάνω της την αυστριακή κατοχή και να γίνει ενιαίο κράτος, ο κόσμος ζει συγκλονιστικές στιγμές, ο λαός θέλει να αποτινάξει από πάνω του τους τσιφλικάδες και η άρχουσα τάξη αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να μη χάσει τα προνόμιά της.

Ο Γκαριμπάλντι θα κατακτήσει τη Σικελία, οι αριστοκράτες θα υποχωρήσουν για να εμφανιστεί στο προσκήνιο η ανερχόμενη μεσαία τάξη εμπόρων, αστών, πολιτικών για να κολλήσει στη νέα τάξη πραγμάτων και όταν έρθει η ώρα να αναλάβει την εξουσία. Για τον Τανγκρέτι το επόμενο βήμα είναι και η κατάκτηση της καρδιάς της κόρης του διεφθαρμένου και νεόπλουτου δημάρχου Καλότζερο Σεντάρα (Πάολο Στόπα), της ωραιότατης Αντζέλικα (Κλαούντια Καρντινάλε).

Ο Βισκόντι με μαεστρία ξεδιπλώνει στη μεγάλη οθόνη την πάλη των τάξεων, ενώ ταυτόχρονα «ζωγραφίζει» μια διαχρονική τοιχογραφία χαρακτήρων.

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

«Επίθεση της κυβέρνησης με εκδικητικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών»

 ΧΡΥΣΑ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Επίθεση της κυβέρνησης με εκδικητικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών»

Κώστας Ζαφειρόπουλος - efsyn.gr

«Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τον λαό και τη νεολαία να υψώσει τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου και του δωρεάν χαρακτήρα του. Να βάλει φραγμό στην τρομοκρατία που εξαπολύεται με όχημα τις διώξεις όσων αγωνίζονται. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, επιμονή και υπομονή στην υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε».

Ένα πρωτοφανές και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στον χώρο της εκπαίδευσης -κυρίως πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας-, όπου για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά έχουμε δεκάδες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών με την πλήρη κάλυψη του υπουργού Παιδείας. Ενδεικτικό της αυταρχικής στροφής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διαφωνούν με την πολιτική της και αγωνίζονται για τη δημόσια Παιδεία είναι ότι έφτασε στο σημείο να στείλει σε ακρόαση για δυνητική αργία έναν εκπαιδευτικό που εν τω μεταξύ έχει συνταξιοδοτηθεί, τον Γιώργο Καββαδία!

Παρόμοια κλήση με «δυνητική αργία» έχει σταλεί και στην εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά και της εκπαιδευτικής παράταξης «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής», και σε άλλους. Σε κάποιους απ’ αυτούς εκκρεμεί και ποινική δίωξη, εφόσον την αποφασίσει εισαγγελέας!

Ποια είναι τα «εγκλήματα» για τα οποία εκπαιδευτικοί μέσα από τουλάχιστον 22 διώξεις (πανελλαδικά) κινδυνεύουν μέχρι και με απόλυση; Κυρίως ότι ως ενεργά μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά -οι περισσότεροι- αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις των σωματείων τους, είχαν «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω π.χ. συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, προχώρησαν σε «κακόβουλη κριτική της προϊσταμένης αρχής» με αφορμή δημόσια (!) κριτική στις πολιτικές του υπουργείου και δεν τήρησαν και εχεμύθεια αφού δημοσιοποίησαν τη δίωξή τους! Συνομιλούμε με την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της αργίας.

● Ποια ήταν η αφορμή για να κληθείτε σε πειθαρχικό; Ποιο είναι το ιστορικό των δικών σας διώξεων και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών;

Στις 5 Μαρτίου 2024 επισκέφτηκε το σχολείο που υπηρετώ ένας σχολικός σύμβουλος προκειμένου να αξιολογήσει νεοδιόριστη συνάδελφό μας. Αυτό επέφερε μια αναστάτωση στη σχολική μας μονάδα. Οι μαθητές/ριες είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα για τη διαδικασία και ήταν ανήσυχοι/ες. Η απόφασή τους να απέχουν από αυτή τη διαδικασία οδήγησε τους δύο αρμόδιους, διευθυντή και αξιολογητή, σε συνεννόηση με τη νεοδιόριστη συνάδελφο να ακυρώσουν οι ίδιοι την αξιολογική διαδικασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια επόμενη μέρα.

Κατά την αποχώρηση του συμβούλου μαθητές και εκπαιδευτικοί φωνάξαμε από κοινού συνθήματα για τη δωρεάν και δημόσια παιδεία, ενώ νωρίτερα είχαμε κάνει σαφή στον σχολικό σύμβουλο-αξιολογητή την εναντίωση ολόκληρου του κλάδου των εκπαιδευτικών εδώ και δεκαετίες απέναντι στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων αλλά και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης.

Το παραπάνω γεγονός στάθηκε η αφορμή για την πειθαρχική μας δίωξη, η οποία βασίστηκε κυρίως σε ερωτήσεις άποψης. Ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης (αναπληρωτής εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά) και εγώ παραπεμφθήκαμε στο Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τις εξής βαριές κατηγορίες: α) της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας, β) της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και γ) της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα. Συνιστούν κατηγορίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απόλυση.

Οι δεκάδες διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συνδικαλιστικούς λόγους φανερώνουν ότι αυτή η επίθεση αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης.

Οι διώξεις των εκπαιδευτικών στον Πειραιά για συνδικαλιστικούς λόγους είναι πολλές. Αφορούν συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA, προσπάθεια συμμετοχής σε διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την περίοδο της πανδημίας, συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια σε εκδήλωση για την ιδιωτική εκπαίδευση την οποία διοργάνωνε ο ίδιος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε «κακόβουλη κριτική της προϊσταμένης αρχής» με αφορμή δημόσια κριτική στις πολιτικές του υπουργείου, για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα δεκάδες άλλοι διωκόμενοι για συμμετοχή στην απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

● Πώς επιχειρείται να επιβληθεί μια εξοντωτική ποινή πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό που αντιμετωπίζετε; Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ο συνταξιούχος πλέον συνάδελφός σας Γ. Καββαδίας καλείται επίσης σε ακρόαση και τι μπορεί να αντιμετωπίσει ως «ποινή»;

Με έγγραφό του ήδη από τις 23/7/24 ο υπουργός Παιδείας ζητάει την έκδοση γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη θέση μου σε δυνητική αργία ή μη. Καλούμαι στις 23/10 να περάσω από ακρόαση προκειμένου το παραπάνω όργανο να γνωμοδοτήσει για την απομάκρυνσή μου από την υπηρεσία (!) για τουλάχιστον έναν χρόνο, λαμβάνοντας τον μισό μισθό και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι έχει ασκηθεί μήνυση στον Δ.Χ. και σ’ εμένα από τον ΔΙΔΕ Πειραιά για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας (ποινικό σκέλος).

Εκτιμάμε ότι είναι τέτοιας έκτασης και έντασης η επίθεσή τους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, που τους υποχρεώνει να ενισχύουν αδιάκοπα το αντιδραστικό νομικό τους οπλοστάσιο. Με αυτήν την έννοια είμαστε σε αναμονή εξελίξεων όχι μόνο για την υπόθεση του Γιώργου Καββαδία, αλλά και αυτή του Δημήτρη Χαρτζουλάκη, αφού ο ίδιος είναι αναπληρωτής και δεν υπάρχει προηγούμενο θέσης μη μόνιμου υπαλλήλου σε αργία.

● Είναι εμφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων πανελλαδικά ενάντια στη συνδικαλιστική δράση. Θεωρείτε πως υπάρχει ειδική στοχοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ή ότι αυτές οι διώξεις αφορούν κάτι ευρύτερο;

Οι δεκάδες διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συνδικαλιστικούς λόγους φανερώνουν ότι αυτή η επίθεση αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Προφανώς το υπουργείο Παιδείας είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της επίθεσης και όλος ο μηχανισμός της Διοίκησης στρατεύεται στην υπόθεση καθυπόταξης των εργαζόμενων και της νεολαίας εντός των σχολικών αιθουσών. Υπηρετώντας αυτή την κατεύθυνση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά πρωτοστάτησε στο γενικότερο πανελλαδικό κλίμα.

Η εικόνα του φοβισμένου εκπαιδευτικού, που λειτουργεί ως κρατικός υπάλληλος εκτελώντας αδιάκριτα εντολές, συνδέεται με την ανάγκη των εκάστοτε κυβερνώντων να στριμώξουν τα όνειρα της νεολαίας

Οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να γίνουμε όλο και πιο αποτελεσματικοί στο να πειστεί η μαθητική νεολαία ότι οι σπουδές δεν είναι για πολλούς, ούτε είναι δωρεάν. Μας θέλουν να λειτουργούμε σαν ιμάντας μεταβίβασης της πολιτικής των λουκέτων σε σχολεία, του στοιβάγματος των μαθητών σε 30άρια τμήματα, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που πετάει εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκατοντάδες παιδιά, της Τράπεζας Θεμάτων που όταν εφαρμοστεί «κανονικά» θα δημιουργήσει ένα Λύκειο απροσπέλαστο για τους πολλούς, του Εθνικού Απολυτηρίου που θα επιβάλει πανελλήνιες εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Είναι ενδεικτικό της επίθεσης ότι στον Πειραιά ένα σχήμα μετωπικό συνδικαλιστικό με πολλά ενεργά μέλη στην υπόθεση του αγώνα, η «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής», μετράει ήδη 9 από τους συνολικά 11 διωκόμενους του Πειραιά. Και τα δύο μέλη του απειλούνται με αργία και απόλυση!

● Πώς σχετίζονται αυτές οι υποθέσεις με τους πρόσφατους νόμους που περιορίζουν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα; Πώς μπορείτε να πείσετε εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, πως αυτές οι διώξεις τούς αφορούν;

Θεωρούμε ότι οι διώξεις και οι πρώτες απειλές για απόλυση στο δημόσιο σχολείο αποτελούν ένα λαϊκό ζήτημα πρώτης γραμμής. Η εικόνα του φοβισμένου εκπαιδευτικού, που λειτουργεί ως κρατικός υπάλληλος εκτελώντας αδιάκριτα εντολές, συνδέεται με την ανάγκη των εκάστοτε κυβερνώντων να στριμώξουν τα όνειρα της νεολαίας για μια όμορφη, ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή στο μαύρο μέλλον της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ετοιμάζουν οι λίγοι για την πλειονότητα του κόσμου.

Επειδή οι απαιτήσεις αυτών εκτοξεύονται σε περίοδο πολεμικής προετοιμασίας, έστω και στο όχι άμεσο μέλλον, όλοι οι τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής μπαίνουν σε τροχιά φασιστικοποίησης, αντιδραστικών αλλαγών και καταστολής κάθε φωνής αντίστασης.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τον λαό και τη νεολαία να υψώσει τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου και του δωρεάν χαρακτήρα του. Να βάλει φραγμό στην τρομοκρατία που εξαπολύεται με όχημα τις διώξεις όσων αγωνίζονται. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, επιμονή και υπομονή στην υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε!

Άμεσες δράσεις

Η Πρωτοβουλία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Κινήσεων - Συλλογικοτήτων - Κινήσεων Γειτονιάς, που έχει συσταθεί για το ζήτημα των διώξεων, καλεί αύριο Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ., σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές σε ανοιχτή μαζική συνέλευση στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στον σταθμό Μέγαρο Μουσικής).

Την Τετάρτη 23/10, ημέρα ακρόασης της Χρύσας Χοτζόγλου και του Γιώργου Καββαδία, στις 10 π.μ. η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24, κοντά στο Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και συμμετοχή στην απεργία.

Μαζική και μαχητική η Ανοικτή Συνέλευση Αγώνα ενάντια στις διώξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μαζική και μαχητική ήταν η Ανοικτή Συνέλευση Αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/10 στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας. Σε μια γεμάτη αίθουσα δεκάδες συναγωνιστές πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν γύρω από τη βιομηχανία διώξεων και καταστολής που έχει στηθεί και κλιμακώνεται τώρα με τη μεθόδευση απολύσεων των 3 αγωνιστών εκπαιδευτικών Χαρτζουλάκη Δημήτρη, Χοτζόγλου Χρύσα και Γιώργου Καββαδία. Όπως και με τις συλλήψεις των μελών του ΣΕΡΕΤΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο ΕΜΠ, αλλά και με την εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπάλληλου του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

Στη σύσκεψη δήλωσαν παρουσία εκπρόσωποι από σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, αγωνιστές και συλλογικότητες γειτονιάς. Το παρόν έδωσαν και αγωνιστές φοιτητές που αντίστοιχα βρίσκονται αντιμέτωποι με συλλήψεις, δικαστήρια και πειθαρχικές διώξεις στα πανεπιστήμια.

Το ζήτημα των διώξεων και των απολύσεων για συνδικαλιστική δράση αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αν περάσει η μεθόδευση των ΠΡΩΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ για συνδικαλιστικούς λόγους στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από την κυβέρνηση και του ΥΠΑΙΘ, θα αποτελέσει χτύπημα συνολικά για τος εργαζόμενους, και τη νεολαία. Ζούμε όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση. Βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση.

Για να περάσει αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια. Επιδιώκεται να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο αυτοί που επιβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για το λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε αυτό τον αγώνα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκαν:

  • Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10στις 18:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Με το τέλος της διαδήλωσης θα κινηθούμε στο “Locomotiva” όπου διοργανώνεται bar οικονομικής ενίσχυσης για τον απολυμένο Διοικητικό Υπάλληλο του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

  • Η στήριξη της συγκέντρωσης 23/10 στις 10:00 στην ΠΔΕ Αττικής(Ξενίας 24 κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής), ημέρα που οι 2 εκπαιδευτικοί καλούνται σε ακρόαση από το πειθαρχικό. Στόχος να είναι μια πραγματικά ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, που θα κινηθεί προς της απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα προπύλαια.

  • Η έκδοση αφίσας και η συνέχιση της καμπάνιας ενημέρωσης με συλλογή υπογραφών τόσο χέρι με χέρι όσο και διαδικτυακά. (θα κυκλοφορήσει το λινκ)

  • Η πραγματοποίηση τοπικών παρεμβάσεων

  • Η ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 11:00 στο 6οΕΠΑΛ Αθήνας, για να δούμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο: Μέγα πλήθος και μέγα πάθος και οργή

 Στιγμές από την μεγάλη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο. Κάτι παραπάνω από μια απλή συναυλία. 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πάθους, αλλά και αγωνιστικής έξαρσης ολοκληρώθηκε προχθές, η συναυλία για τα θύματα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο.

LIVE η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη

Συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο: Μέγα πλήθος και μέγα πάθος και οργή